Kesärenkaiden vaihto on lähellä – Älä tee silloin näitä perusvirheitä, jotka voivat tuoda karun laskun autokorjaamosta

Nastarenkaiden vaihtoa koskeva päivämäärä lähestyy. Vahinkokorjaamo muistuttaa, että itse renkaansa vaihtava saattaa helposti vaurioittaa autoaan.

Talvirenkaisiin liittyvä päivämäärä on nyt lähellä. Uuden tieliikennelain mukaan talvirenkaita on käytettävä keliperusteisesti maaliskuun loppuun, mutta niitä saa tarvittaessa käyttää sen jälkeenkin.

Vahinkokorjaamo Autoklinikka muistuttaa, että tärkein neuvo itse autonrenkaansa vaihtaville on, että auto pitää nostaa aina kunnon tunkilla ja oikeasta nostokohdasta.

Nostokohdan voi tarkistaa auton ohjekirjasta. Autoklinikka ei suosittele autosta löytyvää tunkkia kausirenkaanvaihtoon.

”Meille Autoklinikalle tulee joka vuosi autoja, joista pitää muotoilla helmat kuntoon virheellisen noston seurauksena”, Valtteri Savolainen Autoklinikasta kertoo tiedotteessa.

Maaliskuu ei ole takaraja talvirenkaiden käytölle, vaan myös nastarenkaita saa käyttää sen jälkeen, jos sää tai keli sitä edellyttää.

“Renkaiden vaihdossa ei kannata koskaan miettiä kalenteria vaan pitää katsoa vallitsevat olosuhteet”, johtava asiantuntija Jussi Pohjonen kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin verkkosivuilla.

“Renkaiden vaihtoa suunnittelevan kannattaa huomioida omat ajoajat ja ajoreitit. Näin keväisin alueelliset erot olosuhteissa voivat olla hyvinkin suuria, mikä kannatta huomioida automatkaa suunniteltaessa”, Pohjonen jatkaa.

Auton kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden pitää olla vähintään 1,6 millimetriä.

Kitkarenkaiden käyttöön ei ole määritelty laissa aikarajaa, mutta ne eivät ole turvallinen vaihtoehto kesällä autoiluun.

”Kuluneiden kitkarenkaiden ajo-ominaisuudet erityisesti märällä kelillä ovat usein verraten huonot, eikä niitä ole suunniteltu kesäolosuhteisiin”, kerrotaan Liikenneturvan verkkosivuilla.

Lähde: Talouselämä