Tällaisia ovat uudet mökkeilijät – ”Paljon puhuttu mökkibuumi on näkynyt selvästi”

Eniten uusia mökkivakuutuksia tuli pienille mökeille, kertoo If.

Korona-aika on saanut useat suomalaiset mökkikaupoille. Se näkyy myös vakuutusyhtiö Ifin mökkivakuutustilastoissa.

”Paljon puhuttu mökkibuumi on näkynyt Ifissä selvästi. Huippukuukausi oli kesäkuu 2020, jolloin mökkivakuutuksia hankittiin reilusti yli kolmannes enemmän kuin vuotta aiemmin samaan aikaan”, kertoo mökkivakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen Ifin tiedotteessa.

Ifin tyypillinen mökkivakuutusasiakas on yli 50-vuotias. Korona-aikana mökkejä ovat kuitenkin vakuuttaneet aiempaa nuoremmat, jopa alle kolmekymppiset. Kesän 2020 aikana 30–40-vuotiaat hankkivat mökkivakuutuksia yli puolet enemmän kuin edelliskesänä.

Mökkikauppa vaikuttaa Ifin tilastojen valossa piristyneen koronaa edeltävästä ajasta erityisesti Varsinais-Suomessa, Etelä-Savossa, Päijät-Hämeessä ja Kymenlaaksossa. Eniten mökkejä on vakuutettu korona-aikana Etelä-Savossa ja Uudellamaalla.

”Vaikka omakotitalomaiset, ympärivuotisesti asuttavat loma-asunnot ovat viime vuosina lisääntyneet, yli kaksi kolmesta suomalaisesta hankkii edelleen vain kesällä käytettävän mökin, myös korona-aikana. Eniten kasvua on kuluneena vuonna ollut pienissä, alle 50-neliöisissä mökeissä”, Utunen sanoo tiedotteessa.

Eniten suomalaiset ovat vakuuttaneet Ifissä vuosina 1980–1999 rakennettuja mökkejä. Suurin kasvu verrattuna edellisvuoteen on kuitenkin tapahtunut näitä vanhemmissa mökeissä.

Lähde: Kauppalehti