Sukkahousuista tai perunoista ei enää juuri apua – autopalveluvakuutukset ja liikkumisturvat vähentävät Autoliiton vapaaehtoisten tiepalveluhenkilöiden töitä

Vuosi sitten tauolla ollut Operaatio Pajunkissa on jälleen ollut valmiina auttamaan pääsiäisliikenteessä.

Mökkireissujen ja kotimaanmatkailun suosiosta huolimatta Autoliiton vapaaehtoisille tiepalveluhenkilöille on tänä pääsiäisenä tullut varsin vähän yhteydenottoja tien päälle jääneiltä autoilijoita.

Yksittäistapauksiksi jääneissä avustamisissa on ollut kyse muun muassa polttoaineen loppumisesta, apuvirranannoista ja polttoaineen täyttöluukun avausmekanismin jumittumisesta.

Sen sijaan tyypillisiin kelirikkoaikaisiin pulmiin, kuten rengasrikkoihin ei ole toistaiseksi juuri apua pyydelty.

Koska monissa uusissa autoissa ei ole vararengasta lainkaan, voi esimerkiksi routakuoppaan ajo aiheuttaa uuden renkaan tai jopa myös vanteen tarpeen. Paikkausainepulloilla ei isoja vaurioita pysty korjaamaan.

Tosin vapaaehtoisille tiepalvelupartioille ohjattavia avunpyyntöjä vähentää myös se, että soittajien avuntarve arvioidaan valtakunnallisessa puhelinpalvelukeskuksessa.

– Jos asia kuulostaa siltä, että ongelman takia paikalle tarvitaan hinausauto, silloin ei tarpeettomasti ensin lähetetä tiepalvelumiestä, sanoo Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen.

Toistasataa tiepalveluharrastajaa valmiudessa

Vaikka myös tiepalvelutoiminta on kärsinyt harrastajien ikääntymisestä, on kuluvana vuonna mukana ollut noin 130 aktiivia.

Tyypillisesti vapaaehtoisen partion varustukseen kuuluu muun muassa varapolttoainetta bensiini- ja dieselautoille, paikkausvälineet, apuvirranantolaitteet sekä nykyisin myös vikakoodien lukulaite.

Autoliiton tiepalvelutoiminta pyörii yhä osin vapaaehtoisvoimin, mutta avunpyytäjille palvelut eivät yleensä ole ilmaisia. Partioajon yhteydessä annetusta pika-avusta tai auttamisesta onnettomuustilanteissa ei kuitenkaan veloiteta.

– Apua tilatessa kannattaakin etukäteen kysyä ja sopia, mitä paikalle tuleminen ja palvelut maksavat. Tämä siksi, ettei tule yllätyksiä, korostaa Vesalainen.

Varsinkin uusissa autoissa on nykyisin monesti valmistajan, maahantuojan tai huollon myöntämä liikkumisturva, joka saattaa kattaa tielle jättäneen auton hinauskustannuksia.

Myös monissa vapaaehtoisissa kasko-vakuutuksissa on mukana autopalvelu-osio. Tällöin apua voi olla varminta pyytää kyseisen liikkumisturvan myöntäneen tahon tai vakuutusyhtiön oman puhelinpalvelun kautta.

Tien päällä auttaminen ammattimaistunut

– Liikkumisturvat ja vakuutukset ovat selvästi vähentäneet Autoliiton tiepalvelun kysyntää takavuosiin verrattuna, toteaa Vesalainen.

Toisaalta, vaikka myös Autoliiton tiepalveluhenkilön apu maksaa, saattaa pelkän pakollisen liikennevakuutuksen turvin ajavalle autoilijalle perinteikäs tiepalvelu olla hinnaltaan varteenotettava vaihtoehto.

– Tapaukset ovat aina erilaisia, joten mitään yleistä hinta-arviota ei voi antaa, mutta esimerkiksi kilometrikorvaukset peritään normaalien [Verohallinnon] taksojen mukaan, hän sanoo.

Paikallisilla tiepalveluhenkilöillä on usein myös hyvät yhteydet paikallisiin korjaamoihin ja rengasliikkeisiin, joten ainakin yleisimpiä rengaskokoja ja varaosia saatetaan saada ostettua ja toimitettua tien päälle myös pyhäisin.

Sukkahousuista ja perunoista enää harvoin apua

Aiemmin autoilijoille opetettiin monia hyvinkin erikoisia niksejä, joilla vian saattoi saada ainakin hetkeksi korjattua:

Laturin kiilahihnan pystyy tekemään sukkahousuista ja eristysnauhasta, kärjellisen sytytyksen kondensaattorin tilalle voi laittaa perunan, ylikuumentuneesta moottorista voi palovammoja varoen ottaa termostaatin pois ja niin edelleen.

Näitä perimätiedon mukaan takavuosina käytettyjä konsteja ei kuitenkaan nykyautoihin tule kokeilla.

Esimerkiksi sähköautossa virran loppuessa yllättäen – mitä Vesalaisen mukaan tapahtuu harvoin – voi paras vaihtoehto olla auton vieminen hinausauton lavetilla lähimmälle latausasemalle.

Hänen mukaansa nykyisin myös autojen laatu on aiempaa parempi. Huollettuina ne siis jättävän tien päälle varsin harvoin.

Jos vanhoista nikseistä ei enää ole hyötyä, mikä sitten olisi nykyautoilijalle tärkein muistettava asia?

Ensinnäkin, kännykkään kannattaa etukäteen tallentaa oman vakuutusyhtiön ja tiepalvelun päivystysnumerot.

Kaikista tärkein asia on silti sama kuin aikaisemminkin.

– Vian takia pysähtynyt auto ja siinä olevat ihmiset pitää saada mahdollisimman pian turvalliseen paikkaan. Hätävilkut päälle ja varoituskolmio paikalleen. Lisäksi on hyvä olla heijastinliivit. On äärimmäisen vaarallista jäädä auton ympärille tielle pyörimään, varoittaa Vesalainen.

Lähde: Yle