Astuvansalmen kalliomaalausten äärelle pääsee pian ilman autoa tai venettä – Uusi kierrosbussi Mikkelin seudun nähtävyyksille aloittaa kesällä

Mikkelin seudun nähtävyydet sijaitsevat hajallaan, ja alueen sisäiset liikenneyhteydet ovat jatkuvasti heikentyneet.

Mikkelin seudun matkailu- ja luontokohteisiin pääsee ensi kesänä aiempaa helpommin, kun kaupunki aloittaa säännöllisesti kiertävän elämysreitin Saimaalle.

Nähtävyysbussi tarjoaa pääsyn muun muassa Ristiinan Astuvansalmen kalliomaalauksille, Anttolan Neitvuorelle ja Mikkelin kaupunkikohteisiin.

Mikkelin seudun matkailua edistävän Visit Mikkelin mukaan seudulle on tyypillistä, että matkailukohteet ja -palvelut ovat maantieteellisesti hajallaan, osittain Saimaan muodostaman labyrintin takia.

Samaan aikaan alueen sisäiset yhteydet ovat vähentyneet vuosi vuodelta, mikä on johtanut siihen, että ainoastaan omalla autolla liikkuvat matkailijat ovat pystyneet vierailemaan nähtävyyksillä laajasti.

– Nyt meillä on mahdollisuus tarjota matkailijalle uudenlainen, ympäristöystävällisempi tapa liikkua järviluonnon helmien äärelle ja onhan yhteiskyydeillä liikkuminen hauskempaa, projektipäällikkö Hanna Airas Mikkelin matkailukohteiden ja Saimaan saavutettavuuden parantaminen -hankkeesta sanoo tiedotteessa.

Hop On Hop Off -tyyppinen bussi lähtee Mikkelistä Matkakeskuksesta ja torilta ja kyytiin voi nousta mistä tahansa kohteesta reitin varrelta.

Takuulähdöt toteutetaan kolmena päivänä viikossa 14.6.–29.8.-välisenä aikana. Poikkeuksena on juhannusviikko, jolloin bussi liikennöi vain yhtenä päivänä.

Päiväretket ovat osittain opastettuja, ja esimerkiksi Anttolan retken opastuksesta Neitvuorelle vastaa Anttolan Luonnonkeskus Luonteri.

Tarkemmat aikataulut, reitit ja myyntitiedot julkaistaan toukokuun aikana.

Lähde: Yle