Suviseurat järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisena radiossa ja verkossa

Suviseurat oli tarkoitus järjestää tällä alueella Reisjärvellä jo vuonna 2020.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen (SRK) johtokunta on tehnyt päätöksen Reisjärven Suviseurojen toteuttamisesta radiossa ja verkossa tulevana kesänä 2021. Suviseurat järjestetään alkuperäisen aikataulun mukaan 2.-5.7.2021.

Viime vuosina Suviseuroissa on käynyt noin 80 000 seuravierasta. Se on Pohjoismaiden suurin hengellinen kesätapahtuma, joka koronaviruspandemian vuoksi järjestetään tänäkin vuonna virtuaalisena radiossa ja verkossa. Radio- ja verkkoseurojen lähetyspaikkana toimii Reisjärven kristillinen opisto. Suviseurojen teemana on Herra, sinuun minä turvaan.

Suviseurat järjestetään SRK:n vuosikokouksen hyväksymän suunnitelman mukaan Reisjärvellä 2021, Lopella 2022, Kauhavalla 2023 ja Pudasjärvellä 2024. SRK selvitti myös mahdollisuutta siirtää edelleen vuodella eteenpäin Suviseurojen järjestelyvuoroja.

– Keskustelujen jälkeen päädyttiin yhteiseen näkemykseen aikaisemmin hyväksytyn suunnitelman noudattamisesta. Uuteen siirtoon olisi liittynyt useita epävarmuustekijöitä, kuten solmitut aiesopimukset, lisäkulut ja yhteistyökumppanien omien suunnitelmien muuttuminen, SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Matti Taskila toteaa.

Tulevan kesän seuroja on valmisteltu pitkään. Kenttäjärjestelyt ovat pitkällä ja taloudellinen panostus seurojen valmisteluihin on suuri.

– Yleisötapahtuman valmistelutyössä on vuosien 2019-2021 aikana syntynyt merkittäviä kustannuksia. Toiveemme on saada valtionhallinnon tukea kenttäseurojen peruuntumisen aiheuttamaan tappioon, toteaa SRK:n pääsihteeri Juha Kaarivaara.

– Viime vuoden tapaan tulevana kesänä Suviseuroja ja muita kesän suuria seuroja on taas mahdollista kuunnella Kesäseuraradion välityksellä Suomessa ja ulkomailla. Suviseurat säilyttää kansainvälisen luonteensa, koska puheita tulkataan monille kielille, SRK:n viestintäpäällikkö Harri Vähäjylkkä kertoo.

Kesäseuraradion FM- ja nettiradion lähetykset toteutetaan 30.6.–9.8.2021.

Lähde: Seurakuntalainen