Luksusloma Suomessa: viisi ylellistä vaihtoehtoa

Lähtisitkö luksusristeilylle tai seitsemän tähden savusaunaan?

Millaista on suomalainen matkailuluksus? Poimimme esimerkkejä laadukkaammasta kotimaisesta matkailutarjonnasta.

Paremman luokan risteily Saimaalla

S/s Paul Wahl tarjoaa tavallista ylellisempiä sisävesiristeilyjä. VIP CRUISES

Savonlinnassa toimivan Vip Cruisen omistama höyrylaiva s/s Paul Wahl palkittiin tänä keväänä Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 -tunnustuksella.

Tunnustuksen jakanut valintaraati painotti sitä, että Paul Wahl ylellisine sviitteineen on ainutlaatuinen höyrylaiva Saimaalla. Sitä pidettiin esimerkkinä ensiluokkaisesta palvelusta.

S/s Paul Wahl on rakennettu vuonna 1919, ja uusittu viime vuonna. Alukselta löytyy 40 matkustajapaikkaa, ravintola, kolme ylellistä sviittiä ja konjakkisalonki

Tältä näyttää Paul Wahlin sviitissä. VIP CRUISES

Laivalla tehdään ensi kesänä muun muassa kahden yön luksusristeilyitä, jotka alkavat kapteenin samppanjavastaanotolla. Alukselle on mahdollista ostaa myös risteilypaketti, joka sisältää helikopterikuljetukset Helsingistä Savonlinnaan ja takaisin.

– Suomalaiset matkailijat eivät vielä kovin hyvin tiedä, että kotimaastakin löytyy monipuolisesti mahdollisuuksia luksusmatkailuun ja ehkä jopa hieman arastellaan käyttää rahaa kotimaan matkakohteisiin ja -palveluihin, toteaa Vip Cruisen kapteeni ja toimitusjohtaja Janne Leinonen.

 

Koronaturvallinen loma saaristossa

Havainnekuva siitä, miltä The Barön huoneissa näyttää. THE BARÖ

 Uudellemaalle Inkoon Barösundiin avataan kesäkuun alussa hotelli, jonka mainostetaan nostavan saaristolomailun aivan uudelle tasolle.

The Barö -hotelli on turvallinen vaihtoehto koronapandemian keskelläkin, sillä majoittuminen sekä erilaisten palveluiden tilaaminen on mahdollista tehdä ilman kohtaamisia.

– Hotellin sisään- ja uloskirjautuminen, ravintola- ja aktiviteettivaraukset tehdään oman puhelinsovelluksemme kautta, jolloin asiakas ei joudu lähikontaktiin henkilökuntamme kanssa, kertoo hotellinjohtaja Jussi Paavoseppä.

Hotellissa on 20 erillistä majoitusrakennusta sekä ravintola- ja saunarakennukset. Erillisrakennusten ansiosta majoittuminen on turvallista, koska kontakteja muihin matkailijoihin on helppo välttää.

Inkoon saariston uutuushotellissa majoitutaan erillisrakennuksissa. THE BARÖ

Hotellin palveluiden luvataan olevan kansainvälistä tasoa. Majapaikan suurin valtti on kuitenkin saariston luonto, jota sen huoneista pääsee ihastelemaan helposti. Lisäksi seudun luontohelmiin voi tutustua aktiviteettien avulla.

– Paikallisten kanssa järjestettävissä luontopalveluissa on mahdollista päästä tutkimaan saaristoa opastetusti tai lähteä vaikka itsekseen ihailemaan soutumatkan päässä Elisaaressa olevaa tammilehtoa, kertoo Paavoseppä.

Asu kuin aatelinen Mustion linnassa

Mustion linnan maisemissa ovat viihtyneet kuninkaallisetkin. AOP
 

Historiallinen Mustion linna on hurmaava käyntikohde, jossa voi myös majoittua. Majoitusrakennukset sijaitsevat linnan vehreässä puistossa, ja ne on kunnostettu tämän päivän vaatimuksia vastaaviksi.

Majoitusvaihtoehdoista ylellisin on aivan Mustion joen rannassa sijaitseva kaksikerroksinen sviitti, Merlinin torni. Sen asukkailla on käytössään yksityinen, osin joen päälle rakennettu terassi, jolla on mukava nauttia auringosta.

Mustion linnan ravintolassa suositaan lähituottajien raaka-aineita, ja itse kartanossa järjestetään opastettuja kierroksia. Sen toisessa kerroksessa sijaitsee kuninkaan huoneeksi kutsuttu vierashuone, jossa on levähtänyt yksi kuningas eli Kustaa III ja kaksi tsaaria: Aleksanteri I ja Aleksanteri II.

 

Sauno isokenkäisten tapaan Kuusamossa

Suomalaista luksusta parhaimmillaan: hyvä sauna. VISIT FINLAND
 

Mikäpä olisi suomalaisempaa ylellisyyttä, kuin seitsemän tähden arvoiseksi mainittu savusauna? Sellaisen voi kokea Isokenkäisten Klubilla Kuusamossa.

Savusaunassa voi hemmotella itseään turvehoidoilla, ja välillä pääsee pulahtamaan vilvoittavaan Heikinjärveen.

Isokenkäisten Klubi tarjoaa myös majoitusta erämaahotellissa, mökeissä sekä järvellä kelluvissa lasiseinäisissä Aurora Huteissa. Asiakkaita palvelee ravintola.

Venäjän rajan tuntumassa Kuusamon Särkiluomalla sijaitseva Isokenkäisten Klubi on saanut nimensä perheyrityksen ensimmäisistä asiakkaista. Klubilla kävi jo heti sen taipaleen alussa syömässä ja saunomassa päättäjiä, poliitikkoja ja muita silmäätekeviä.

 

 

Asu Suomen suurimmassa hotellihuoneessa

Kämpin Mannerheim-sviitissä riittää oleskelutilaa. KÄMP COLLECTION

Suomen suurin hotellihuone on silkkaa luksusta muutenkin kuin kokonsa puolesta.

Kyseessä on tietenkin ikonisen Kämp-hotellin Mannerheim-sviitti, jolla on laajimmillaan koko 258 neliömetriä.

Tuolloin se koostuu kahdesta suuresta makuuhuoneesta, kahdesta olohuoneesta, erillisestä ruokailutilasta, työhuoneesta ja sauna-kylpytiloista. Tilan voi myös jakaa pienemmiksi huoneistoiksi.

Kokonaisena Mannerheim-sviitissä on kaksi makuuhuonetta. Sviitin voi jakaa myös pienemmiksi kokonaisuuksiksi. KÄMP COLLECTION

Kun koko sviitti on käytössä, voivat sen asukkaat myös ihailla kaupunkimaisemia kahdelta omalta parvekkeelta.

Minibaarin lisäksi huoneistosta löytyy myös esimerkiksi teeastiasto, eikä vuoteen petausta tarvitse avata itse illalla, sillä se hoidetaan talon puolesta.

Yö sviitissä maksaa alkaen noin 3500 euroa.

Lähde: Iltalehti