Viron pääministeri vetoaa Sanna Mariniin matkustusrajoitusten höllentämiseksi

Viron pääministeri Kaja Kallas on julkaissut avoimen kirjeen, jossa hän vetoaa Sanna Mariniin. Kallas toivoo, että Suomen hallitus vapauttaa meriliikennettä matkustusrajoituksilta, jotta Suomessa työskentelevien virolaisten työmatkat helpottuisivat.


Viron pääministeri Kaja Kallas vetoaa Helsingin Sanomissa julkaistussa avoimessa kirjeessään(siirryt toiseen palveluun) Suomen pääministeriin Sanna Mariniin (sd.), jotta Suomi lieventäisi meriliikenteen matkustusrajoituksia.

Kallaksen mukaan ei ole kohtuullista, että matkustusrajoituksien vuoksi Suomessa työskentelevät virolaiset eivät voi ilman työpaikan menettämisen uhkaa matkustaa maasta toiseen. Kallas myös toteaa, että Suomen käytännöt eivät ole EU-sääntöjen mukaisia.

Kallas kirjoittaa, ettei yhdenkään ihmisen pitäisi joutua valitsemaan perheen ja työn välillä.

– Hyvä Sanna, pyydän, että pääsisimme yhdessä sellaiseen ratkaisuun, jossa Suomessa työskentelevät virolaiset pääsisivät käymään kotimaassaan, Kallas puhuttelee Marinia.

Suomen matkustusrajoitukset sallivat työmatkaliikenteen vain lentokoneella

Suomen uudet matkustusrajoitukset sallivat työhön liittyvän matkustamisen Suomen ja muiden EU- ja Schengen-maiden välillä 7. kesäkuuta alkaen. Työmatkat ovat kuitenkin sallittuja vain lentoliikenteessä. Valtaosa Viron ja Suomen välisestä työmatka- ja muustakin liikenteestä tapahtuu laivamatkoina.

Jo aiemmin viime viikolla pääministeri Kallas kutsui Suomen Viron-suurlähettilään Timo Kantolan puhutteluun. Syynä tuolloin oli Suomen hallituksen tekemä päätös jatkaa maahantulorajoituksia kesäkuun 27. päivään.

Kaja Kallas on aiemmin kommentoinut, että Viro on tarjonnut Suomelle kevään aikana useita ratkaisuja laivamatkustajien terveysturvallisuuden todistamiseksi. Kallaksen mukaan varustamot ovat vaatineet matkustajilta jo kolmen kuukauden ajan todistusta negatiivisesta koronatestistä.


Lähde: Yle