Matkustaminen Venäjälle helpottuu – suomalaisturistit pääsevät maahan e-viisumilla Vaalimaan ja Nuijamaan kautta, kunhan pandemia hellittää

Venäjän hallituksen aikaisempi päätös mahdollisti e-viisumin käytön vain lentomatkustajille. Allegron osalta päätöstä vielä odotellaan.

Venäjän hallitus on päättänyt lisätä Torfjanovkan ja Brusnitšnojen kansainväliset raja-asemat niiden rajanylityspaikkojen listaan, joiden kautta Venäjälle voi jatkossa matkustaa e-viisumilla. Torfjanovka sijaitsee vastapäätä Vaalimaan raja-asemaa ja Brusnitšnoje – Nuijamaan raja-asemaa.

Päätöksen(siirryt toiseen palveluun) asiasta allekirjoitti viime viikolla Venäjän pääministeri Mihail Mišustin.

Käytännössä päätös astuu voimaan sen jälkeen, kun Venäjä avaa pandemian jälkeen laajemmin rajansa turismille. Vuosi sitten, kun päätös koko Venäjän kattavista e-viisumeista tuli voimaan, Venäjä mahdollisti suomalaisille e-viisumin vain lentomatkailun osalta.

Venäjän matkailuyritysten liiton Suomen-edustaja Svetlana Levinskaia sanoo, että päätös avaa uusia mahdollisuuksia Suomen ja Venäjän välisen matkailun kehittämiselle.

– Hyvä, että alan toimijoiden toiveet on kuultu. Toivottavasti päätös laajenee pian koskemaan myös Allegro-junaa.

Tällä hetkellä suomalaiset pääsevät Venäjälle lentämällä, mutta he tarvitsevan e-viisumin sijaan tavallisen viisumin. Venäjä helpotti maahantulosäädöksiä vuoden alussa, mutta turismia rajoittavat yhä monet koronapandemiaan liittyvät määräykset.

Suomessa asuvat kaksoiskansalaiset sekä sellaiset Suomen kansalaiset, joilla on lähiomaisia Venäjällä, pääsevat Venäjälle myös Vaalimaan, Nuijamaan ja Niiralan raja-asemien kautta

Lähde:yle.