”Matkailualan Oscarit” on jälleen jaettu – nämä suomalaishotellit kahmivat parhaiden palkinnot

Paras lomakohde löytyy nyt Lappeenrannasta, hotellipalkintoja ropisi Helsinkiin.

Vuosittain jaettavia kansainvälisiä World Travel Awards -palkintoja on leikkisästi kutsuttu matkailualan Oscareiksi.

Kilpailussa jaetaan palkintoja useissa eri sarjoissa ja eri maanosissa. Euroopan palkitut julkistettiin perjantaina 22. lokakuuta.

Suomalaisväriä Lontoossa

Suomalaisen Sunborn-yhtiön ylellinen laivahotelli Lontoossa sai Euroopan parhaan putiikkihotellin palkinnon.Suomalaisen Sunborn-yhtiön ylellinen laivahotelli Lontoossa sai Euroopan parhaan putiikkihotellin palkinnon.
Suomalaisen Sunborn-yhtiön ylellinen laivahotelli Lontoossa sai Euroopan parhaan putiikkihotellin palkinnon. SEAN CONBOY

Yhtään koko Euroopan palkintoa ei myönnetty tällä kertaa Suomeen, ellei Lontoossa sijaitsevaa Sunborn Yacht Hotelia lasketa.

Ylellinen laivahotelli nimittäin palkittiin koko Euroopan parhaana boutique-hotellina. Sitä pyörittävä Sunborn on puolestaan Turussa päämajaansa pitävä suomalaisyritys, joka omistaa myös esimerkiksi Naantalin ja Ruissalon kylpylät.

Jo toinen tuore palkinto

Suomen parhaiden hotellien palkintoja ropisi rutkasti Helsinkiin. Hilton Helsinki Strand palkittiin kisassa Suomen parhaana hotellina, ja Crowne Plaza Helsinki – Hesperia vei voiton business-hotellien kategoriassa.

Hiltonille palkinto on jo toinen tänä syksynä. Se nappasi voiton myös luksushotellien World Luxury Hotel Awards -kilpailun bisneshotellien sarjassa.

– Hotellimme tiimiläiset ovat onnistuneet luomaan lämpimän ilmapiirin ja aidon välittävän palvelukulttuurin, joka vetoaa kotimaisiin ja kansainvälisiin vieraisiimme, kuvailee hotellin operatiivinen johtaja Jani Jernström tiedotteessa.

Juuri remontoitu

Hesperia avattiin vuosi sitten uudestaan mittavan remontin jälkeen.Hesperia avattiin vuosi sitten uudestaan mittavan remontin jälkeen.
Hesperia avattiin vuosi sitten uudestaan mittavan remontin jälkeen. CROWNE PLAZA HELSINKI HESPERIA

Business-sarjassa palkittu Hesperia avattiin viime syksynä uudestaan mittavan remontin jälkeen. Uudistettu ilme on vakuuttanut niin yritysasiakkaat kuin vapaa-ajan matkustajatkin.

Se palvelee myös helsinkiläisiä. Esimerkiksi aulan oleskelu- ja työtilat ovat myös kaupunkilaisten käytössä, ja ravintolaan tullaan mielellään vaikkapa aamiaiselle.

Suomen parhaaksi boutique-hotelliksi World Travel Awardseissa puolestaan kruunattiin Hotel Indigo Helsinki – Boulevard. Se palkittiin tässä sarjassa jo kolmatta kertaa.

Indigo palkittiin Suomen parhaana putiikkihotellina.Indigo palkittiin Suomen parhaana putiikkihotellina.
Indigo palkittiin Suomen parhaana putiikkihotellina. KUVATOIMISTO KUVIO OY

Resortien ykkönen

Suomen paras lomakohde löytyi tällä kertaa Lappeenrannasta. Palkinnon nimittäin nappasi Holiday Club Saimaa.

Se tarjoaa asiakkailleen niin hotelli- kuin huoneistomajoitustakin kuin kylpylän. Alueelta löytyy myös paljon aktiviteetteja, kuten golfia, tennistä, keilailua, jäähalli sekä Angry Birds Activity Park.

Monipuolinen Holiday Club Saimaa on Suomen paras lomakohde.Monipuolinen Holiday Club Saimaa on Suomen paras lomakohde.
Monipuolinen Holiday Club Saimaa on Suomen paras lomakohde. VISIT FINLAND

Suomen upein hotellihuone

Lisäksi kisassa nimettiin Suomen upein hotellihuone. Palkinnon sai Kämpin kuuluisa Mannerheim-sviitti, jolla on koko jopa 258 neliömetriä.

Laajimmillaan sviitti koostuu kahdesta suuresta makuuhuoneesta, kahdesta olohuoneesta, erillisestä ruokailutilasta, työhuoneesta ja sauna-kylpytiloista. Sen voi myös jakaa pienemmiksi tiloiksi.

Vuosittaiset World Travel Award -palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1993. Ehdokasvalinnat tekee kansainvälinen asiantuntijaraati. Tulokset saadaan kuluttajien ja matkailuammattilaisten äänestyksen perusteella.

Kämpin Mannerheim-sviitin makuuhuone. Sviitti palkittiin Suomen parhaana.Kämpin Mannerheim-sviitin makuuhuone. Sviitti palkittiin Suomen parhaana.
Kämpin Mannerheim-sviitin makuuhuone. Sviitti palkittiin Suomen parhaana. KÄMP COLLECTION
Lähde:IL