Linnan juhlat supistuvat tänä vuonna, kertoo Sauli Niinistö: Vain 200 vierasta tulossa, pukukoodi muuttuu

Linnan vastaanoton tilanne voi edelleen muuttua koronavirustilanteen takia, tasavallan presidentti sanoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan tänä vuonna järjestetään vastaanotto Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä. Kyse ei kuitenkaan ole perinteisistä Linnan juhlista.

”Kutsujoukko on tuntuvasti suppeampi”, Niinistö kertoi tiedotustilaisuudessa.

Niinistön mukaan tämänhetkisen suunnitelman mukaan linnaan kutsutaan noin 200 ihmistä ja lukuun sisältyvät kutsuttujen puolisot.

Niinistö korosti, että kyseessä on tämänhetkinen valmistelutilanne.

”Tilanne on se, että vakiovieraita tänne ei juurikaan tule, vaan lähes koko tuo joukko on ensikertalaista Linnan juhlissa.”

Presidentin mukaan juhlien tämän vuoden teemana on kovilla olleen terveydenhuollon henkilökunnan kiittäminen ja kunnioittaminen. Juuri terveydenhuollon henkilöstöä on erityisesti kutsuttujen joukossa.

Niinistön mukaan kutsuja ei ole vielä voitu lähettää, joten pukukoodi on normaalista poiketen ”tumma puku”. Niinistön mukaan asusta ei kutsuttujen tulisi kokea kohtuutonta murhetta tällaisella aikataululla.

Juhlallisuuksien tilanne kuitenkin elää, sillä aluehallintovirasto saattaa asettaa uusia rajoituksia koronatilanteen vuoksi. Niinistön mukaan lainsäädäntö on rajoitusten suhteen monimutkainen.

Yhtälö on Niinistön mukaan hankala, sillä juhlissa ei voitane edellyttää koronapassia.

Niinistö sanoi myös, että kutsuttujen määrä ei tule olemaan ainakaan korkeampi kuin tämänhetkinen suunnitelma eli 200 vierasta.

Niinistö: ”Kaikennäköistä köhinää” liikkeellä

Niinistöltä kysyttiin tiedotustilaisuudessa hänen voinnistaan, sillä tasavallan presidentti yski tilaisuuden aikana. Niinistön mukaan häntä vaivaa sitkeä flunssa ja useita koronatestejä on tehty.

Niinistö ennakoi, että edessä voi olla vaikea talvi, kun laajasti leviää ”kaikennäköistä köhinää”.

Niinistö toi esiin huolen, että kutsuvierasjoukko voi tuntea olonsa kiusalliseksi, jos joukossa on ”suojaamaton köhisijä”.

Lähde: Te