Laskettelukausi alkanee Pohjois-Karjalassa jo ensi viikolla

Kontiolahden Mustavaaralla on toiveissa päästä rinteisiin itsenäisyyspäivän viikonloppuna.

Pohjois-Karjalan laskettelukeskukset ovat aloittaneet rinteiden lumetuksen tällä viikolla. Lieksan Kolilla lumetus alkoi maanantaiaamuna.

Lumetusta jatketaan sään salliessa mahdollisesti keskiviikkona. Kolilla lumetus vaatii vähintään neljän asteen pakkasta.

Rinnepäällikkö Janne Jetsosen mukaan läheinen Pielinen vaikuttaa ilmastoon ja lumetukseen selvästi. Jetsonen sanoo, että ensi viikko ratkaisee milloin ensimmäinen rinne on laskukunnossa Kolilla.

Viime talvena Kolilla ekat mäet lasketeltiin 19. joulukuuta. Tällä hetkellä tavoitteena on saada kausi käyntiin reilun viikon päästä lauantaina.

Kolin kuusi rinnettä houkuttavat sesonkiaikoina useita satoja laskettelijoita päivässä. Kolilla laskettelukausi jatkuu vähintään pääsiäiseen asti, sään salliessa jopa vappuun.

Myös Joensuun kupeessa Kontiolahden Mustavaaran rinteillä on toiveissa aloittaa kausi itsenäisyyspäiväviikonloppuna. Mustavaaran yrittäjä Joni Kakkonen arvioi lumetuksen jatkuvan taas perjantaina ja sääennuste näyttää varsin lupaavalta. Mustavaarassa on uusittu toisen hissin vetolaitteisto.

Lumetustöihin on päästy tällä viikolla myös Heinäveden Pääskyvuorella. Siellä toiveissa on aloittaa laskettelukausi runsaan kahden viikon kuluttua. Pääskyvuoren toiminnanjohtaja Sebastian Katter toivoo, että rinteet ovat käytössä viimeistään joulusesonkina.

Pääskyvuorella kausi alkaa kamapörssipäivällä 4. joulukuuta. Heinävedellä laskettelukausi jatkuu tyypillisesti pääsiäiseen asti kun rinteet ovat pohjoisen puolella.