Weekend-festivaali Hämeenlinnaan – muuttuu samalla kolmipäiväiseksi

Weekendillä on ollut useampana vuonna yli 60 000 kävijää Helsingissä. Suurimmissa Hämeenlinnassa järjestetyissä tapahtumissa Kantolan tapahtumapuistossa yleisöä on ollut 55 000 henkeä.

Weekend Festival järjestetään ensi heinäkuussa 1.-3.7. Hämeenlinnassa Kantolan tapahtumapuistossa. Järjestäjäorganisaatio vahvisti Hämeenlinnassa ounastellun uutisen keskiviikkona.

Weekend Festival tuo Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistoon tulevana kesänä yli 80 artistia. Festivaalin lavoilla nähdään ulkomaisista artisteista muun muassa Tove Lo, Nina Kraviz, Boy Pablo, Jay 1, Pi’erre Bourne, Rezz, Tchami ja Zhu.

Weekend Festivaliin on kiinnitetty myös kotimaisia kärkiartisteja, kuten esimerkiksi JVG, Sanni ja Pyhimys.

Weekendin tiedotteen mukaan tapahtuma järjestetään Kantolan tapahtumapuiston lisäksi myös sen vieressä olevalla teollisuusalueella. Kokonaisuudessaan Weekend Festivalin tapahtuma-alue on tiedotteen mukaan pinta-alaltaan suurimpia koskaan järjestettyjä festivaalialueita Suomessa.

Kolmen päivän lippujen ennakkomyynti alkaa perjantaina, muiden lippujen 10. joulukuuta. Koronan vuoksi peruuntuneiden 2020 ja 2021 vuosien festivaaleille ostetut liput käyvät vuoden 2022 festivaalin pääsylippuina.

Tapahtumista käydään kovaa kilpailua

Kaupungin elinkeinoyhtiön Linnan Kehityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Tiitola sanoo, että tapahtumat lisäävät Hämeenlinnan tunnettavuutta ja ne saavat Hämeenlinnaan sellaisia ihmisiä, jotka eivät ehkä muuten kaupunkiin tulisi. Tiitola korostaa Hämeenlinnan tapahtumatarjonnan monipuolisuutta.

– Meillä ei ole mitään sellaista, ettei tämä tai tämä tapahtuma Hämeenlinnaan sovi. Meillä on paljon erilaisia alueita ja tapahtumapaikkoja. Esimerkiksi kaikki urheilutapahtumat ovat meille tosi tärkeitä. Muun muassa ensi kesänä Linnanpuistossa järjestetään buhurtin maailmanmestaruuskisat.

Tiitola myöntää, että kilpailu tapahtumien saamisesta on kaupunkien välillä kovaa. Joskus joku saattaa tarjota parempia etuja tai muualla tapahtumapaikat soveltuvat paremmin tapahtuman järjestämiseen. Voitelurahan käyttöön Hämeenlinnassa ei aiota lähteä.

– Me olemme aika hyvin pärjänneet siinä, että me esittelemme veloituksetta kaupunkia ja sen mahdollisuuksia. Se on otettu ihan älyttömän hyvin vastaan. Me kutsumme käymään, käymme paikkoja läpi ja olemme henkilökohtaisesti mukana. Me otamme valmiiksi yhteyttä sopiviin paikkoihin, joissa niiden omat asiantuntijat esittelevät kohteensa. Me hoidamme myös tarvittavia lupa-asioita ja muita eteen tulevia haasteita, luettelee Tiitola.

Matkailu tuo rahaa kaupunkiin

Jo nykyisellään Hämeenlinnan matkailuluvut ovat hyviä. 1,3 miljoonaa päiväkävijää jättää kaupungin palveluihin sata miljoonaa euroa vuodessa. Vakiintuneita tapahtumia ovat muun muassa LinnaJazz, Hämeen keskiaikafestivaali ja Wanaja Festival. Kilpailua luo sijainti Helsingin ja Tampereen välillä.

– Meillä on oltava sellaista tarjontaa, jota asiakkaat hakevat, meidän palvelumme pitää olla saavutettavissa ja kaupunkina meidän tulee rakentaa uskoa siihen, että Hämeenlinna on käymisen arvoinen kaupunki.

Suurimmissa Hämeenlinnassa järjestetyissä tapahtumissa Kantolan tapahtumapuistossa yleisöä on ollut 55 000 henkeä. Ne ovat osoittaneet, että isoistakin yleisömääristä selvitään kohtuullisesti. Näin suurten tapahtumien varaan kaupungin majoituskapasiteettia ei Kati Tiitolan mukaan tietenkään voi rakentaa.

– Me teemme tiivistä yhteistyötä tapahtumajärjestäjien ja liikennöitsijöiden kanssa. Petipaikkoja tarvittaisiin aina isoissa tapahtumissa enemmän, mutta tätä on helpottanut se, että ihmiset ovat antaneet omia asuntojaan ja mökkejään vuokralle.

Lähde:yle