CNN nosti Lahden yhdeksi tämän vuoden unelmamatkakohteista – Lahti Regionin toimitusjohtaja: “Tätä ei voi euroissa mitata”

Lahti Regionin toimitusjohtajan Raija Forsmanin mielestä Suomen suurin haaste matkailualan kovassa kilpailussa on tunnettuuden lisääminen.

Uutiskanava CNN nosti nettisivuillaan Lahden yhdeksi tämän vuoden unelmamatkakohteista(siirryt toiseen palveluun). Artikkelissa luetellaan 22 paikkaa, joihin matkustamisesta kannattaa haaveilla.

Lahden seudun matkailu- ja markkinointiyhtiön, Lahti Regionin toimitusjohtajan Raija Forsmanin mukaan artikkelin tuomaa hyötyä kaupungille on vaikea mitata rahassa. Kuluttajat pitävät sisältöä luotettavampana kuin maksullista mainosta, mikä voi auttaa kilpailemaan matkailualalla.

– Tässä on kyse ansaitusta mediasta. Tätä ei voi euroissa mitata. Mikä tahansa kaupunki haluaisi tähän rankingiin mukaan.

Forsmanin mielestä Suomen suurin haaste matkailualan kovassa kilpailussa on tunnettuuden lisääminen.

Hän iloitsee siitä, kuinka moni suomalainen somevaikuttaja jakoi tietoa eteenpäin.

– Esimerkiksi Alexander Stubbilla on lähes 400 000 seuraajaa. Triathlon-skene sai viestin, että olemme Ironman-kaupunki ja vuonna 2023 Ironman MM-kisakaupunki. Ne ovat kovia juttuja.

CNN perustelee valintaa sillä, että Suomi on useamman kerran valittu maailman onnellisimmaksi maaksi. Jutussa kehutaan esimerkiksi Lahden metsiä ja puistoja sekä mainitaan kaupungin olleen Euroopan ympäristöpääkaupunki. Matkailijoita kehotetaan maistamaan Lahden vesijohtovettä, koska se on maailman parasta.

Suosituslistalle Lahden rinnalle on nostettu esimerkiksi Chile, Norjan pääkaupunki Oslo ja Yellowstonen kansallispuisto Yhdysvalloissa.

LÄHDE:YLE