Suomen ja Ruotsin väliseen rajaliikenteeseen tulossa helpotus: Ruotsi ei vaadi tuoretta koronatestiä perjantaista alkaen

Ruotsin hallitus perustelee päätöstään sillä, että matkailijat eivät ole enää erityinen riski omikronin leviämiselle Ruotsissa.

Suomen ja Ruotsin välinen rajaliikenne helpottuu. Perjantaista alkaen Ruotsi ei vaadi enää tuoretta, enintään 48 tuntia vanhaa koronatestiä EU/ETA-alueelta saapuvilta matkustajilta.

Ruotsin hallitus(siirryt toiseen palveluun) perustelee tiistaina tekemäänsä päätöstä sillä, että matkustajista ei aiheudu enää erityistä riskiä omikronin leviämiseen. Ruotsin kansanterveysviranomainen teki muutoksesta esityksen hallitukselle viime viikolla.

Perjantaista alkaen EU/ETA-alueelta pääsee Ruotsiin koronapassilla. Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvat Euuroopan Unionin jäsenmaiden lisäksi Islanti, Norja ja Liechtenstein.

Ruotsin hallitus on päättänyt palata pääasiassa niihin maahanpääsyn rajoituksiin, jotka olivat voimassa ennen 28. joulukuuta.

Montenegrosta, Taiwanista, Thaimaasta, Tunisiasta ja Uruguaysta saapuvat täysin rokotetut matkailijat on kuitenkin vapautettu maahantulokiellosta ja testivaatimuksesta 21. tammikuuta alkaen.

Lähde:yle