Kemin lumilinna avautui jälleen, viime vuosi jäi väliin koronan vuoksi

Kemin lumilinna on avautunut yleisölle tällä viikolla. Linnassa on veistoksia sekä hotellihuoneita, jotka eivät tosin ole tänä vuonna yöpymiskäytössä. Myöskään linnan omaa ravintolaa ei ole tällä kertaa rakennettu.

Tämänvuotisen lumilinnan teemaksi valittiin onnellisuus, koska Suomi on listattu useaan otteeseen maailman onnellisimmaksi maaksi. Linnassa on tuotu esille monia suomalaisille tuttuja onnellisuuden lähteitä kuten saunaa, luontoa ja harrastuksia.

Markkinointipäällikkö Riikka Eklund Kemin Matkailu Oy:stä odottaa, että pohjoiseen ajavat pysähtyisivät Kemin lumilinnan kohdalla.

– Tästä menee yli miljoona ihmistä Kemin ohi muualle Lappiin. Tarkoitus olisi niin sanotusti iskeä kiinni siihen.

Linnan teemaa onnellisuutta kuvaa muun muassa monelle suomalaiselle tärkeä sauna. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Eklund toivoo, että lähiseudun asukkaatkin innostuisivat viettämään “staycationia” lumilinna-alueella.

– Henkilökohtaisesti toivon, että myös kemiläiset ja lähialueen asukkaat käyttäisivät näitä palveluita.

Lumilinnan edustalle on tuotu jäänmurtaja Sampon vanha pelastusvene. Sampon asiakkaat vierailevat talvella myös lumilinnassa. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Ulkomaisille turisteille lumilinnaa markkinoidaan yhdessä jäänmurtaja Sampon kanssa.

– Meille on tullut valtavasti kyselyitä ulkomailta ja kaikki Sampon vierailijat vierailevat myös Kemin lumilinnassa. Eli se kyllä toimii tiiviinä pakettina, Eklund sanoo.

Linnan sisältä löytyy muun muassa lastensänkyjä. Tänä vuonna ne eivät kuitenkaan ole yöpymiskäytössä. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Lumilinnan rakennustyöt alkoivat itsenäisyyspäivän tienoilla lumen tykittämisellä. Katettuja lumihuoneita ja käytäviä on noin 270 neliömetriä. Koko linna-alueen pinta on noin 800 neliömetriä.

Ensimmäinen lumilinna rakennettiin Kemiin vuonna 1996, jolloin sitä markkinoitiin maailman suurimpana. Vuosittain linnassa on käynyt Kemin Matkailu Oy:n mukaan kymmeniätuhansia vierailijoita.

Lähde:yle