Valtatie 15 on vihdoin saamassa remonttirahat – yksi Suomen vaarallisimmista teistä odottanut kunnostusta jo yli 20 vuotta

Väylävirasto ehdottaa Kouvolan ja Kotkan välisen valtatien remonttiin yli 120 miljoonan euron pottia.

Kotkan ja Kouvolan välisen tieyhteyden parantaminen on noussut maan tärkeimpien tiehankkeen joukkoon.

Väylävirasto esittää tieremontin tekemiseen 126 miljoonaa euroa.

Väylävirasto on tänään keskiviikkona julkaissut suunnitelman kuluvan vuosikymmenen liikenneinvestointiohjelmaksi, jossa eri liikennehankkeet on asetettu tärkeysjärjestykseen.

Kotkan ja Kouvolan välinen valtatie 15 on vilkasliikenteinen tie, joka on odottanut kunnostusta jo yli 20 vuotta. Suunnitelmia tien kunnostamiseksi on jo tehty. Tiestä olisi tarkoitus tehdä keskikaiteellinen ohitustie, jossa liittymät ovat eritasoliittymiä.

Tietä remontoitaisiin E18-moottoritien pohjoispuolelta, Leikarin eritasoliittymästä Kotkassa, aina Käyrälammen eritasoliittymän eteläpuolen ramppien liittymiin Kouvolassa.

Väyläviraston investointiohjelmassa todetaan, että remonttia olisi tiesuunnielman puolesta valmius ryhtyä toteuttamaan jo tänä vuonna.

Kotka tyytyväinen

Kotkassa Väyläviraston suunnitelmat on otettu iloisina vastaan. Etenkin, kun ehdotettu summa on suurempi kuin aikaisemmin uumoiltiin.

– Väylä otti viestimme tosissaan ja muutti suunnitelmiaan meille suotuisaksi, kaupunginjohtaja Esa Sirviö sanoo Kotkan tiedotteessa.

Vielä syksyllä hankkeeseen oltiin varaamassa noin 30 miljoonaa euroa vähemmän.

Valtatien kunnostaminen sisällytettiin keväällä uuteen Liikenne12-ohjelmaan kolmen muun hankkeen kanssa. Tässä investointiohjelmassa Väylävirasto ehdotti Kotkan ja Kouvolan välisen valtatien parantamiseen kuitenkin vain 94 miljoonan euron rahoitusta.

Lähde : yle