Kemi havittelee mainetta lumiukon kotikaupunkina – lumiukot tulevat näkymään myös katukuvassa

Kemin kaupungin selvitysten mukaan lumiukko on kaikkien tuntema, mutta kotikaupunkia sillä ei ole. Kemi on päättänyt ryhtyä sellaiseksi.

Kemi aikoo brändätä itsensä lumiukon kotikaupungiksi.

Lumiukon katsotaan sopivan hyvin lumirakentamisesta tunnetun ja kestävään kehitykseen satsaavan kaupungin imagoon, joten lumiukkobrändiä aiotaan hyödyntää kaupungin matkailussa ja markkinoinnissa.

– Lumiukko on luonnollinen jatke lumen ja jään kaupungille. Lumirakentaminen on ollut meillä verissä jo useamman vuosikymmenen, perustelee Kemin hallinto- ja kehitysjohtaja Jukka Vilén.

Vilén kertoo kaupungin tehneen selvitystä lumiukon kotikaupungista ja kun sellaista ei löytynyt, päätti Kemi tarjoutua. Nyt alkaa markkinointityö.

– Kerromme siitä laajasti ja teemme ihan konkreettisesti niitä lumiukkoja katukuvaan. Otamme matkaan mahdollisimman laajasti yritykset, järjestöt, yhdistykset ja kaupunkilaiset, Vilén kertoo.

Myös kaupungin matkailuyhtiö aikoo hyödyntää lumiukkobrändiä omassa toiminnassaan. Myös useat yritykset, erilaiset yhteisöt ja järjestöt sekä koulut ovat jo ilmoittaneet lähtevänsä mukaan lumiukkojen tekemiseen.

Lähde:yle