MT: Lähes puolet kannattaisi kyselyssä Natoon liittymistä, jos valtionjohto sitä suosittelisi

Lähes puolet suomalaisista kannattaisi Natoon liittymistä, jos valtionjohto suosittelisi liittoutumista. Maaseudun Tulevaisuuden teettämässä kyselyssä(siirryt toiseen palveluun) tätä mieltä oli 45 prosenttia vastanneista.

Joka kolmas vastusti ajatusta ja neljäsosa ei ottanut kantaa. Eniten kannatusta Natoon liittyminen sai kokoomuksen ja SDP:n kannattajilta, joiden keskuudessa osuus nousi yli puolen.

Vasemmistoliiton kannattajista enemmistö piti kiinni Natoa vastustavasta linjastaan, vaikka valtionjohto ryhtyisi sen tukijaksi.

Keskustalaisista lähes puolet oli valmiita Natoon, jos sille tulisi valtionjohdon suositus. Vihreiden ja perussuomalaisten joukossa osuus oli hieman pienempi.

Tammikuun aikana tehtyjen Helsingin Sanomien(siirryt toiseen palveluun) ja MTV Uutisten(siirryt toiseen palveluun) kyselyissä Nato-jäsenyyden kannattajien määrät ovat nousseet ja niitä on ollut neljännes tai vähän enemmän vastaajista. Epävarmoja kannoistaan on aikaisempaa enemmän.

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan viimeisimmän haastattelututkimuksen(siirryt toiseen palveluun) mukaan 24 prosenttia vastaajista kannattaa Nato-jäsenyyttä. Viime vuoden lopulla tehdyn kyselyn mukaan 51 prosenttia vastaajista vastusti jäsenhakemuksen jättämistä, mikä on suunnittelukunnan kyselyiden historiassa alhaisin luku.

Maaseudun Tulevaisuuden kysely tehtiin edellisviikoilla ja siihen sekä muihin vastaaviin kyselyihin on osallistunut yli tuhat ihmistä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.