Iivo Niskanen hiihti ylivoimaiseen olympiavoittoon 15 kilometrillä

Iivo Niskanen on voittanut olympiakultaa kolmissa kisoissa peräkkäin

Suomalaisten hurja mitalitahti jatkuu Pekingin olympialaisten hiihtoladuilla Zhangjiakoussa, kun Iivo Niskanen on voittanut miesten 15 kilometrin kilpailun suvereenilla hiihdolla.

 

Perinteisellä hiihtotavalla Niskasen kulta oli ennakkoon odotuksissa, mutta hänen ylivoimansa yllätti. Niskanen kukisti hopealle hiihtäneen venäläisen Aleksandr Bolshunovin 23 sekunnilla. Kisaa ennakoitiin Niskasen ja Bolshunovin kaksintaisteluksi, mutta Niskanen lopetti ylivoimallaan ne puheet.

 

Niskanen on voittanut olympiakultaa kolmissa kisoissa peräkkäin. Sotshissa vuonna 2014 hän voitti Sami Jauhojärven kanssa pariviestin, ja Pyeongchangissa vuonna 2018 hän vei nimiinsä 50 kilometrin kisan. Lisäksi hänellä on maailmanmestaruus 15 kilometriltä vuoden 2017 Lahden MM-kisoista.

Pekingissä mitali on Niskaselle toinen, sillä sunnuntaina hän oli kolmas yhdistelmäkilpailussa. Bolshunov voitti yhdistelmäkilpailun, ja tämän päivän pronssimitalisti Johannes Hösflot Kläbo juhli tiistaina sprintin olympiavoittoa. Tänään Kläbo hävisi Niskaselle 37,5 sekuntia.

Niskasen kultamitali oli Suomen neljäs hiihtomitali näistä olympialaisista. Eilen isosisko Kerttu Niskanen oli hopealla naisten 10 kilometrillä ja Krista Pärmäkoski samalla matkalla kolmas.

 
 

Perttu Hyvärinen yllättää kisa kisalta Zhangjiakoun olympialaduilla. Hyvärinen hiihti tänään kuudenneksi, mikä on hänen uransa paras arvokisasijoitus. Sunnuntaina Hyvärinen oli seitsemäs yhdistelmäkilpailussa.

Hyvärinen jäi Puijon Hiihtoseuran seurakaverinsa Niskasen vauhdista runsaan minuutin. Niskasen ja muiden mitalimiesten lisäksi Hyvärisen edelle ehtivät neljänneksi hiihtänyt Norjan Hans Christer Holund ja viidenneksi yltänyt venäläishiihtäjä Aleksei Tshervotkin.

Hyvärinen jäi mitalivauhdista vajaat puoli minuuttia.

Muiden suomalaisten kisapäivä oli vaisumpi, mikä tuo pohdittavaa viestivalintoihin sunnuntaille. Zhangjiakoussa ensi kertaa hiihtänyt Ristomatti Hakola oli 28:s ja Remi Lindholm 45:s.

Lähde:MT