Kilpisjärvelle Saanatunturin juurelle nousee uusi designhotelli – Santa’s Hotelsilla riittää uskoa pandemian jälkeiseen matkailuun

Hotelliin tulee 42 huonetta ja ravintolaan parisataa asiakaspaikkaa. Hotelli avataan vuoden kuluttua.

Santa’s Hotels -hotelliketju rakentaa Kilpisjärvelle hotellin, joka avautuu ensi vuoden helmikuussa. Hotelliketjulla on Kilpisjärvellä jo parikymmentä lomahuoneistoa.

Tuleva Santa’s Hotels Rakka rakennetaan puusta ja se nousee nykyisten lomahuoneistojen ja Saana-tunturin väliin. Hotelliin tulee 42 huonetta ja 200-paikkainen ravintola. Rakennus lämpiää maalämmöllä.

Rakennuskustannukset ovat lähes 8 miljoonaa, josta Pohjois-Suomen ELY-keskuksen maksaman rahoituksen osuus on 1,8 miljoonaa euroa. Sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co, jonka meriitteihin kuuluu useiden luksushotellien sisustussuunnittelu.

Hotelli avoinna ympäri vuoden

Kehitysjohtaja Susanne Hulbekkmo kertoo, että Kilpisjärvellä matkailu on kehittynyt viime vuosina ympärivuotiseksi ja hotellikin tulee olemaan auki ympäri vuoden.

– Muiden maiden läheisyys vaikuttaa siihen, että asiakkaita on niin kotimaasta kuin ulkomailta. Me näemme, että matkustushalukkuutta on ja ympärivuotisuus on varmaan se erottuvin tekijä.

Hotellin ja ravintolan henkilökunta rekrytoidaan syksyllä. Uusia työntekijöitä palkataan kymmenkunta.

Santa’s Hotels on lappilainen perheyritys, jolla on hotelleja myös Rovaniemellä, Saariselällä, Luostolla, Levillä ja Kalajoella.

Lähde:yle