Finnair lopetti Ukrainan ilmatilan käytön – lentää jatkossa länsipuolelta

Lentoyhtiö Finnair kertoo reitittäneensä Ukrainan ylitse lentäneet lentonsa länsipuolelta ohi Ukrainan.

Vielä tiistaina Finnair kertoi voivansa käyttää Ukrainan länsiosan ilmatilaa lennoilla Dubaihin, Turkin Gazipasaan sekä Israelin Tel Aviviin.

Uuden reitittämisen myötä lentoaika pidentyy näillä lennoilla 5–15 minuuttia.

”Lentoturvallisuus on meille aina kaikkein tärkein prioriteetti. Lentoliikenteessä erilaiset varautumissuunnitelmat ovat osa arkea. Seuraamme tarkasti tilannetta ja mahdollisia viranomaisohjeistuksia. Tarvittaessa meillä on aina valmius muuttaa lentojen reititystä hyvin nopeastikin” Heidi Lemmetyinen Finnairin viestinnästä kertoo.

Euroopan lentoturvallisuusviranomainen EASA varoitti torstaina, että lentäminen Ukrainan rajojen lähellä on suuri riski matkustajaliikenteelle. Ukraina sulki ilmatilansa matkustajakoneilta klo 2:45 Suomen aikaa, uutistoimisto Reuters kertoi.

LähdeTT