Ihmiset pakenevat Venäjältä Suomeen Allegrolla – ruuhkaa Pietarin Suomen-asemalla

Pietarin Suomen-asemalla oli tänään iltapäivällä valtava ruuhka, kun Ukrainan sodan pelästyttämät ihmiset ostivat kiireellä lippuja Suomeen lähtevään Allegro-junaan.

Joulukuussa liikennöinnin uudelleen aloittanut Allegro on kulkenut koronaepidemiasta johtuen alkuvuoden melkein tyhjänä, mutta tänään juna oli tupaten täynnä.

Pietarista Suomeen palasi myös mikkeliläinen yritysvalmentaja Erkki Anttila.

”Asemalla oli hirveä ryysis, mutta ilmeisesti kaikki halukkaat onnistuivat kuitenkin nousemaan junaan. Minkäänlaista paniikkia ei esiintynyt, mutta toki huoli näkyi ihmisten kasvoilla”, Anttila kertoo.

Hänen mukaansa valtaosa matkustajista oli venäläistaustaisia Suomeen palaavia.

Anttila kertoo itsekin aikaistaneensa Suomeen tuloaan Ukraina-uutisten takia. Mahdollista nimittäin on, että valtakunnanraja suljetaan henkilöliikenteeltä Venäjän, Suomen tai Euroopan unionin toimesta.

”Kaupunkikuva Pietarissa on ainakin toistaiseksi melko rauhallinen”, Erkki Anttila kertoo.

VR odottaa linjauksia

Sota ei toistaiseksi vaikuta VR:n Pietarin-junayhteyksiin. VR kertoi torstaina odottavansa mahdollisia linjauksia junaliikenteen suhteen.

”Ei vaikuta millään tavalla tällä hetkellä. Odotamme hallituksen ja valtioneuvoston linjauksia, miten asian kanssa toivotaan. Mitään muuta ei tässä vaiheessa pysty sanomaan”, VR:n viestinnästä kommentoitiin Kauppalehdelle torstaina.

Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne käynnistyi uudelleen joulukuun alkupuolella koronapandemian helpotuttua. Helsingin ja Pietarin välillä kulkeva Allegro-juna liikennöi päivittäin kaksi vuoroa molempiin suuntiin.

Helsingin ja Moskovan välillä kulkevan Tolstoi-junan vuorot on keskeytetty toistaiseksi koronatilanteen vuoksi.

Lähde Kl