Kajaanin lentoliikenne on turvattu kevääseen 2023 saakka

Lentoliikennepalvelujen ostoon maakuntalentoasemien ja Helsinki–Vantaan lentoaseman välillä esitetään julkista tukea 17 miljoonaa euroa.

Kajaanin lentoliikenne on turvattu kevääseen 2023 saakka. Lentoliikenne sai tukea hallituksen lisätalousarviosta.

Tuella rahoitetaan niitä lentoliikennepalveluja, jotka on hankittu toukokuusta 2021 alkaen Kajaanin, Kemin, Kokkolan, Joensuun ja Jyväskylän lentoasemien ja Helsinki–Vantaan lentoaseman välillä pandemiatilanteesta yli pääsemiseksi.

Lentoliikennepalvelujen ostoa varten maakuntalentoasemien ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välillä esitetään julkista tukea 17 miljoonaa euroa. Kyseessä on määräaikainen ja lyhytkestoinen tuki koronavirustilanteesta johtuen.

Kajaanin kaupungin kehitysjohtaja Risto Hämäläinen on tyytyväinen, että valtiovalta ymmärtää yhteyden ja saavutettavuuden maakuntien kentille.

– Ja on nähty, että korona vaikuttaa edelleen lentoliikenteen palautumiseen.

Hämäläinen enteilee, että reitin liikennöitsijä valitaan kilpailutuksella, joka vie aikaa aikaa jopa joitakin kuukausia.

– Syksyllä Kajaanin lennoissa on odotettavissa katkoja, ellei tanskalainen DAT käynnistä markkinaehtoisia lentoja elokuun puolesta välistä, johon edellinen sopimus päättyy.

Valtion tuella pyritään Hämäläisen mukaan siihen, että Suomeen lentämään tulevat operattorit näkisivät matkustajamäärien kehittymisen kautta, että maakuntakentillä on olemassa markkinaehtoiset edellytykset liikenteelle.

– Tämän rahoituksen tarkoituksen on ollut olla silta yli poikkeuksellisten aikojen kohta normaaleja aikoja ja kaupalliseen lentoliikenteeseen.

Tanskalainen DAT lentää Kajaanin ja Helsingin väliä valtion maksamana elokuun puoliväliin saakka.

Lähde: yle