Presidentti Niinistö: ”Turvallisuusympäristömme on nyt nopeassa ja rajussa muutoksessa”

Akuutin kriisin keskellä on erityisen tärkeää pitää pää kylmänä, toteaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Suomen turvallisuusympäristö on nyt nopeassa ja rajussa muutoksessa, katsoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö lausunnossaan.

Hän kertoo kutsuneensa eilen keskiviikkona koolle eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat, eduskunnan puhemiehistöä sekä ulko- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat.

”Kävimme yhdessä puolustusvoimain komentajan kanssa vakavan keskustelun Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja käynnissä olevan sodan vaikutuksista Suomen turvallisuuteen ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Turvallisuusympäristömme on nyt nopeassa ja rajussa muutoksessa”, presidentti Niinistö toteaa lausunnossaan.

”Ymmärrän hyvin suomalaisten tunteman huolen ja tarpeen reagoida tilanteeseen. Akuutin kriisin keskellä on kuitenkin erityisen tärkeää pitää pää kylmänä ja arvioida jo tapahtuneiden ja mahdollisesti tulevien muutosten vaikutusta turvallisuuteemme huolella – ei viivytellen, mutta huolella. Tätä työtä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden eteen teemme taukoamatta. Yhteinen käsitys yhteisestä vastuusta on eilisen jälkeen entistäkin vahvempi.” Lähde:Te