Ruplakauppa alkoi uudelleen Moskovassa – kurssi rojahti selvästi

Moskovan valuuttamarkkinoilla ruplan kaupankäynti keskeytettiin viime viikolla.

VENÄJÄN ruplalla on tänään jälleen käyty kauppaa Moskovassa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjän keskuspankki viime viikon perjantaina keskeytti kaupankäynnin.

Rupla lähti syöksykierteeseen sen jälkeen, kun Venäjä 24. helmikuuta käynnisti täysimittaisen hyökkäyksensä Ukrainaan. Tämän seurauksena Venäjän keskuspankki perjantaina keskeytti ruplakaupan ja on sen jälkeen pyrkinyt tukemaan ruplaa muun muassa omilla tukiostoillaan sekä ulkomaanvaluutan ostokielloilla ja ulkomaisten voittojen kotiutusmääräyksillä.

Lännessä taas viime perjantain jälkeen Yhdysvallat ja Britannia ovat kieltäneet venäläisöljyn tuonnin, luottoluokitusyhtiö Fitch varoittanut Venäjän maksukyvyttömyyden olevan lähellä sekä JPMorgan Chase ja Bloomberg poistaneet venäläiset arvopaperit indekseistään.

Moskovassa rupla oli iltapäivällä heikentynyt 11 prosenttia: dollari maksoi 117,70 ruplaa. Kaupankäynti on ollut tavanomaista hiljaisempaa. Vuoden alun jälkeen venäläisvaluutta on sukeltanut 40 prosenttia suhteessa dollariin.

Kansainvälisillä markkinoilla rupla oli samoin ohuella kaupankäynnillä heikentynyt vajaat kuusi prosenttia ja dollarista maksettiin 131,03 ruplaa.

LähdeTs