Viking Line jatkaa lisämaksun perimistä matkustajilta polttoaineen hintojen nousun vuoksi

Varustamon mukaan kahden vuoden pandemian jälkeen sen talous ei kestä polttoaineen hintojen noususta aiheutuvia lisämenoja ilman hintojen korottamista.

Varustamoyhtiö Viking Line ottaa tästä päivästä alkaen käyttöön polttoainelisämaksun kaikilla sen laivoilla tehdyillä matkoilla elokuun loppuun asti.

Päätös on jatkoa marraskuussa käyttöön otetulle lisämaksulle, joka oli voimassa tammikuun loppuun asti. Lisämaksua korotetaan viime syksyisestä.

Helsingin ja Tukholman sekä Turun ja Tukholman välisillä reiteillä lisämaksu on meno–paluu-matkalla 5,80 euroa. Helsinki–Tallinna-reitillä, sekä Maarianhaminaan kulkevilla matkoilla maksu on 3,80 euroa. Yksisuuntaisilla matkoilla maksu on puolet tästä.

Ennen tätä päivää varatuista matkoista polttoainemaksua ei peritä, jos varaukseen ei tehdä muutoksia. Jos aiemmin varattu matka maksetaan vasta lähtöselvityksessä, hintaan lisätään polttoainemaksu.

– Polttoaineen hinta on noussut merkittävästi sen jälkeen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Moni toimiala kärsii kovasti, samoin merenkulku. Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän, Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander sanoo Viking Linen tiedotteessa.

Takolanderin mukaan helpotusta hintoihin ei ole näköpiirissä. Viking Linen talous on pitkän pandemian vuoksi rasittunut rankasti, eikä yhtiö pysty kantamaan polttoaineista aiheutuvia lisäkustannuksia kaikkien muiden kulujen ohella.

Ukrainan avustuslähetykset, pakolaiset ja heidän saattajansa ovat vapautettu lisämaksusta.

Lähde:yle