Koronarajoitukset jatkuvat Suomen ulkorajoilla 10. huhtikuuta asti

Monet maat sekä liikenneyhtiöt vaativat negatiivista koronatestitulosta, todistusta sairastetusta koronasta tai todistusta koronarokotteen saamisesta, muistuttaa ulkoministeriö.

Suomen ulkorajaliikenteen maahantulon rajoituksia jatketaan 10. huhtikuuta saakka, kertoo ulkoministeriö.Valtioneuvosto päätti asiasta viime torstaina.

Tänään rajoitukset lievenevät kuitenkin niin, että EU- tai Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvien risteilyalusten matkustajat voivat käydä maissa Suomessa, jos heillä on todistus hyväksytystä covid-19-rokotussarjasta tai EU:n digitaalinen koronatodistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-taudista. Vaatimus koskee vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneitä. Todistusta ei edellytetä Suomen kansalaisilta eikä Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta.

 

Kaikkia matkustajia koskevat kuitenkin tartuntatautilain mukaiset vaatimukset todistusten esittämisestä ja aluehallintovirastojen tekemät päätökset pakollisista terveystarkastuksista.

”Matkustajien on hyvä huomioida, että monet maat sekä liikenneyhtiöt vaativat negatiivista koronatestitulosta, todistusta sairastetusta koronasta tai todistusta koronarokotteen saamisesta maahanpääsyn edellytyksenä. Matkustajien tulee itse selvittää todistuksiin liittyvät vaatimukset kohdemaan viranomaisilta sekä laiva- tai lentoyhtiöiltä”, ulkoministeriö muistuttaa tiedotteessaan.

Tarkemmat tiedot maahantulorajoituksista löytyvät Rajavartiolaitoksen nettisivuilta ja terveysturvallisuustoimista THLn verkkosivuilta. Lähde:KL

L