Nyt verottaja kehottaa yli 2 miljoonaa asiakasta toimimaan – laiminlyönti voi johtaa ikäviin seurauksiin

Verottaja kertoo, että kiinteistöveropäätökset ovat nyt OmaVero-verkkopalvelussa.

Verohallinnon ylitarkastaja Jukka Backlundin mukaan kiinteistöverotuspäätös kannattaa tarkistaa aina. Jos tiedot ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Yritys- ja yhteisöasiakkaiden täytyy ilmoittaa muutokset Verohallintoon viimeistään 2. toukokuuta. Henkilöasiakkaiden osalta määräpäivä on 10. toukokuuta.

Backlund kehottaa kiinteistönomistajia antamaan mahdolliset muutokset määräpäivään mennessä.

”Jos muutoksia ei ilmoita kiinteistöveroilmoituksella, vaihtoehtona on tehdä muutoksenhaku jälkeenpäin, mikä on hidas prosessi. Vuosittain tuhansilta kiinteistönomistajilta jää muutokset tekemättä määräaikaan mennessä”, Backlund kertoo Verohallinnon tiedotteessa.

Kiinteistöveroa maksaa tänä vuonna vajaat 2,2 miljoonaa kiinteistönomistajaa. Viime vuonna kaikkiaan 70 000 kiinteistönomistajaa teki muutoksia kiinteistöveroilmoitukseensa.

Suurimmalla osalla kiinteistönomistajista veron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Jos kiinteistöveroa on 170 euroa tai enemmän, maksueriä on kaksi.

Kiinteistövero lasketaan kiinteistön arvon perusteella. Kiinteistön arvo perustuu maapohjan ja sillä sijaitsevien rakennusten arvoon.Lähde:Te