Verohallinnosta kehotetaan tarkistamaan, että veroilmoituksen tulot ja vähennykset ovat oikein.

Verottaja tiedottaa, että kaikkien palkan- ja eläkkeensaajien esitäytetyt veroilmoitukset ovat nyt OmaVero-verkkopalvelussa. Postissa veroilmoitukset tulevat huhtikuun loppupuolella niille, joilla ei vielä ole Suomi.fi-viestit käytössä.

Johtava veroasiantuntija Kirsi Tuunala Verohallinnosta kertoo, että esitäytetty veroilmoitus täytyy tarkistaa aina. Jos kaikki tiedot esitäytetyllä ilmoituksella ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

”Esitäytetyltä veroilmoitukselta pitää tarkistaa, että sille merkityt tulot ja vähennykset ovat oikein. Viime vuonna koronan vuoksi sekä etä- että läsnätöitä tehneillä voi olla korjattavaa erityisesti kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa sekä työhuonevähennyksessä”, Tuunala kertoo Verohallinnon verkkosivuilla.

Pääosin etätöitä tehneiden kannattaa tarkistaa, että esitäytetylle ilmoitukselle on merkitty työhuonevähennys. Täyden kaavamaisen, 920 euron, työhuonevähennyksen voi tehdä, jos on tehnyt etätöitä yli puolet kaikista työpäivistä vuodessa.

Verottajan mukaan yli 400 000 etätyöntekijää haki työhuonevähennystä vuonna 2020. 87 prosenttia työhuonevähennyksen tehneistä haki kaavamaista vähennystä. Työhuonevähennys on tulonhankkimismeno. Tulonhankkimismenot vähentävät palkansaajan verotettavan tulon määrää.

”Se, kuinka paljon työhuonevähennystä hakeneella tuli euroissa veroja vähemmän maksettavaksi, riippui palkansaajan tulosta. Keskituloisella vaikutus maksettujen verojen määrään on muutamia kymmeniä euroja”, kerrottiin viime joulukuussa Verohallinnon verkkosivuilla.

Palkkatuloja saava henkilö saa automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennyksen. Tulonhankkimismenot on syytä ilmoittaa verotuksessa vain, jos ne ovat yli 750 euroa. Lähde:Te