Verottaja kehottaa suomalaisia hakemaan korotettua etua – jopa 1400 euroa lisää

Verottaja kehottaa suomalaisia ottamaan käyttöön parantuneet veroedut kodin ja työpaikan välisistä matkoista.

”Kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja voi tänä vuonna poikkeuksellisesti vähentää verotuksessa aina 8 400 euroon asti. Vuonna 2021 matkakuluvähennyksen enimmäismäärä oli 7 000 euroa. Omavastuu 750 euroa pysyy ennallaan”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla.

Vähennystä ei tehdä suoraan veroista, vaan matkakulut pienentävät verotettavan ansiotulon määrää.

Verottaja muistuttaa, että kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja kannattaa ilmoittaa verotuksessa vasta, jos omavastuu ylittyy.

”Kaikkien, joita asia koskettaa, kannattaa ehdottomasti päivittää verokortti tänä vuonna. Verokortille nämä parannetut vähennykset voi ilmoittaa aikaisintaan heinäkuussa, mutta alkusyksystäkin ehtii hyvin. Kun on tehnyt uuden verokortin, vähennykset vaikuttavat siihen, kuinka paljon maksaa palkastaan veroja loppuvuonna”, kertoo ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnon verkkosivuilla.

Tämän vuoden kodin ja työpaikan väliset matkakulut täytyy ilmoittaa verotuksessa viimeistään ensi vuoden keväällä, kun täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan.

Myös oman auton kilometrikohtainen vähennys nousee vuodelle 2022.

”Oman auton käyttöön liittyviä kilometrikohtaisia vähennyksiä korotetaan tilapäisesti tälle vuodelle viisi senttiä viime vuodesta. Jos vähennyksen saa oman auton käytön mukaan, vähennys on 0,30 euroa kilometriltä. Käyttöetuautosta vähennys on 0,24 euroa kilometriltä”, kerrotaan Verohallinnon verkkosivuilla. Lähde:TE