Lapin tunturikeskusten kausi huipentuu pääsiäiseen – talvi on ollut hiihtokeskuksissa äärimmäisen vilkas

Hiihtokeskuksissa on vietetty tänä talvena ennätysmäärä laskettelupäiviä. Laskettelijoita oli Ylläksellä ensimmäisellä hiihtolomaviikolla jonoksi asti. Kuva: Antti Ullakko / Yle

 

Hiihtokeskuksissa on vietetty tänä talvena ennätysmäärä laskettelupäiviä. Suosiota selittävät erinomaiset rinne- ja lumiolosuhteet. Myös ulkomaalaisten kävijöiden määrä on noussut useissa keskuksissa.

Hiihtokeskuksissa on palattu vähintään koronaa edeltäviin aikoihin, ja laskukauden huipentavasta pääsiäisestä odotetaan vilkasta.

Keskuksissa on vietetty tänä talvena ennätysmäärä laskettelupäiviä. Ennakkotietojen mukaan rinteissä on jo laskettu 17 prosenttia viime vuoden ennätyskautta enemmän.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtajan Harri Lindforsin mukaan etenkin kuluvan ja edellisen kauden suosiota voidaan selittää erinomaisilla rinne- ja lumiolosuhteilla.

– Kaudella 2021–2022 myös ulkomaalaisten laskijoiden määrä on selvästi noussut useissa keskuksissa, Lindfors kertoo tiedotteessa.

Lisäksi laskettelun ja lumilautailun suosio on kasvanut.

Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas puhuu ennätystalvesta.

– Ehkä jokainen kuukausi ei ole ollut ennätyskuukausi, mutta kauden kokonaiskuvassa saavutetaan 2019 taso, ja vähän ylikin. Tähän on vaikuttanut erityisesti se, että väliviikot hiihtolomien ja pääsiäisen välissä ovat tänä vuonna olleet aiempaa parempia, Vehmas sanoo.

Myös Pyhä-Luoston talvea luonnehditaan ennätykselliseksi. Levillä ollaan suunnilleen koronaa edeltävä tasolla.

Hyvä talvi lupaa hyvää pääsiäistä

Hiihtokeskukset odottavat kauden jatkuvan vilkkaana myös pääsiäisenä.

– Hyvä talvi lupaa myös hyvää pääsiäistä, etenkin kun lumitilanne on rinteissä edelleen hyvä. Myös vapun suosio kasvaa joka vuosi, Lindfors sanoo.

Lapin tunturikeskuksista löytyy vielä jonkin verran majoituspaikkoja.

– Mahdollisesti yksittäisiä hotellihuoneita, tai mökkejä jostakin vähän kauempaa. Mutta isossa kuvassa varaustilanne on loistava, Vehmas kertoo Ylläksen tilanteesta.

Lapissa charterlennot ovat päättyneet, joten suurin osa pääsiäisen kävijöistä on kotimaisia matkailijoita.

– Levillä myös ruotsalaiset ja norjalaiset muodostavat ison ryhmän huhtikuussa, kertoo Visit Levin toimitusjohtaja Satu Pesonen. Lähde Yle