Rukalla kä­vi­jä­en­nä­tys tänä talvena – hiih­to­päi­viä kertyi yli puoli mil­joo­naa

Rukan hiihtokeskuksessa tehtiin viime perjantaina uusi ennätys, kun hiihtopäivien määrä ylitti 500 000 rajan.

Rukalla rinteet ovat auki äitienpäivään saakka, joten tämä kauden hiihtopäivien lopullinen määrä kasvaa vielä. Talvikausi alkoi Rukalla 8. lokakuuta.

Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo tiedotteessa, että talvi on ollut lumitilanteen ja sään puolesta todella onnistunut.

– Olemme rakentaneet kattavan ja nopean Express-hissien kokonaisuuden, joka on mahdollistanut asiakasmäärän kasvun.

Hiihtopäivä on kansainvälinen mittari hiihtokeskuksen asiakasmäärälle. Kun asiakas nousee hissillä ensimmäisen kerran päivän aikana, lasketaan se yhdeksi hiihtopäiväksi riippumatta nousujen määrästä.

Myös gondolihissiä käyttävistä jalankulkijoista kirjautuu hiihtopäivä.

Vuosselin alue kasvaa

Ruka rakentaa Vuosselin alueelle uuden perherinnekokonaisuuden. Rinneprofiilia parannetaan ja alueelle rakennetaan kokonaan uusi rinne sekä uusi ankkurihissi, jolla voi laskea uutta rinnettä sekä Vuosseli 24-rinteen alaosaa.

Lisäksi alueelle tehdään parkkilaskemisen alkeisiin ja harjoitteluun soveltuva snow park.  Rinteeseen tulee kaksi temppuilulinjaa.

Uusi rinne ja uudet hissit valmistuvat talvikaudelle 2022–2023.

– Perheet ovat tärkein kohderyhmämme ja suosituimman rinnealueemme kehittäminen tehdään perheiden ja lasten toiveiden mukaan, kertoo Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho.

Ruka Bike Park avautuu tänä kesänä ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan. Pyöräreitit ovat valmistuneet rinteille kahtena edellisenä kesänä.

Hiihtokeskuksen kesäkausi on tarkoitus avata 10. kesäkuuta. Lähde: Kaleva