Valio lähtee Venäjältä välittömästi – tuotemerkki näkyy venäläiskaupoissa niin kauan kuin pakkauksia riittää

Valion mukaan yhtiön toiminta Venäjällä on kaupan myötä jo loppunut.

Valio myy toimintonsa Venäjällä. Valio kertoo tiedotteessa, että toiminnot myydään Velkom Groupille.

Valion mukaan kauppa toteutuu välittömästi, joten yhtiön toiminta Venäjällä on kaupan myötä loppunut. Osapuolet eivät julkista kaupan hintaa.

Kauppa sisältää Valion mukaan myös Moskovan Ershovossa sijaitsevan sulatejuustotehtaan, jossa valmistetaan ja pakataan muun muassa Viola -sulatejuustoa Lisäksi uusi omistaja saa jatkaa Viola-sulatejuustojen valmistusta ja myyntiä Venäjällä.,

Valion brändi näkyy Venäjällä vielä kaupoissa siihen saakka, kunnes pakkausmateriaalit on käytetty loppuun ja nyt markkinoilla olevien tuotteiden säilyvyysajat päättyvät.

Valio päätti vetäytyä Venäjältä jo maaliskuun alussa, mutta se osoittautui vaikeaksi paikallisen lainsäädännön ja pakotteiden takia, sanoo Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme tiedotteessa.

– Olemme etsineet ratkaisuja ja sopivaa ostajaa koko kevään ajan. Kaupan myötä saamme tämän prosessin päätökseen ja toimintamme Venäjällä loppuu, Hurme sanoo.Valion liikevaihto Venäjällä oli vuonna 2020 87 miljoonaa euroa, mikä oli noin 5 prosenttia koko liikevaihdosta Lähde;yle.