50–vuotias Interrail juhlii myymällä passeja puoleen hintaan – ”Interrail on virkeä viisikymppinen”

Vuonna 1972 perustettu Euroopan junapassi on kasvattanut myyntiään 2000-luvun aikana useita kymmeniä prosentteja.

50 vuotta täyttävä Interrail tarjoaa juhlan kunniaksi kuukausipasseistaan 50 prosentin alennusta. Tällä hetkellä 33 Euroopan maata kattavaa passia on tarjottu vuodesta 1972 lähtien. Vuosien saatossa se on kasvattanut aluettaan ja brändiään yhdeksi Euroopan tunnetuimmista.

”Nykyään Interrailiin liittyvät vahvasti matkustamisen helppous ja ympäristöystävällisyys”, kertoo VR:n viestinnän asiantuntija Elina Äijö sähköpostilla.

Äijö kertoo Interrailin suosion perustuvan eurooppalaisten rautatieyhtiöiden vahvaan yhteistyöhön. Sitä auttamaan perustettiin vuonna 2001 Eurail Group, jonka investoinnit infrastruktuuriin ja markkinointiin ovat pitäneet Interrailin kasvua yllä.

Interrailin kampanja-alennusta saa rajattomien matkojen kuukausipasseista. Tarjolla on yhdestä kolmeen kuukauteen kestäviä passeja. Kolmen kuukauden passi maksoi ennen koronapandemiaa 711 euroa. Kampanjahintaan vastaava maksaa 339 euroa. Tarjous on voimassa vielä tiistaina 10. toukokuuta.

Eurail kertoo 50 prosentin alennusten olleen menestys. Yhden, kahden ja kolmen kuukauden passien kokonaismyynti on yli kolminkertaistunut vuodesta 2019.

Koko Euroopan tasolla Interrail-lippujen myynti on VR:n mukaan Eurail Groupin perustamisen jälkeen kasvanut useita kymmeniä prosentteja. VR kertoo Interrail-kampanjan lähteneen Suomessa hyvin liikkeelle, ja lipunmyynnin nousseen jo lähes vuoden 2019 tasolle. Matkustusinto on siis elpynyt koronapandemiasta Venäjä ei ole kuulunut interrailauksen piiriin, mutta moni on tehnyt sinne matkoja osana pidempiä matkoja. Venäjän hyökkäyssodan johdosta junayhteydet Euroopasta Venäjälle ovat suurelta osalta poikki, ja esimerkiksi VR:n Allegro-yhteys lopetti toimintansa maaliskuun lopussa.Euroopan kiertäminen junalla on Äijön mukaan hyvin erilaista verrattuna lentämiseen. Junamatkailun matalampi hiilijalanjälki houkuttelee etenkin nuoria.

”Sukupolvien välinen matkustuskäyttäytymisen muutos voi olla yksi syy Interrailin suosion kasvuun”

Eurail kertoo kuitenkin myös kasvusta aikuisten (28–59-vuotiaat) junamatkailussa, mikä vahvistaa tilannekuvaa kysynnästä kestävää matkustusta kohtaan.

Venäjä ei ole kuulunut interrailauksen piiriin, mutta moni on tehnyt sinne matkoja osana pidempiä matkoja. Venäjän hyökkäyssodan johdosta junayhteydet Euroopasta Venäjälle ovat suurelta osalta poikki, ja esimerkiksi VR:n Allegro-yhteys lopetti toimintansa maaliskuun lopussa..Lähde .KL