Lähes 1,8 miljoonalla tänään viimeinen päivä täydentää esitäytettyä veroilmoitusta

Verottajalle tulee yhä paljon kysymyksiä etätöihin liittyvistä vähennyksistä.

Palkansaajilla on toukokuussa kolme veroilmoituksen täydentämisen määräpäivää: 10., 17. ja 24. toukokuuta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

8 miljoonalla palkan- ja eläkkeensaajalla on tänään viimeinen päivä täydentää esitäytettyä veroilmoitustaan.

Palkansaajilla on toukokuussa kolme veroilmoituksen täydentämisen määräpäivää. Ensimmäinen oli 10. toukokuuta, toinen tänään ja kolmas 24. toukokuuta. Oman määräpäivän voi tarkistaa OmaVero-verkkopalvelusta tai esitäytetystä veroilmoituksesta.

Jos kaikki tiedot esitäytetyllä veroilmoituksella ovat oikein, ei tarvitse tehdä mitään. Suurimmalla osalla ilmoitettavaa ei ole.

Vuonna 2020 alkanut koronapandemia ajoi monet suomalaiset etätöihin, ja verottajalle tulee yhä paljon kysymyksiä etätöihin liittyvistä vähennyksistä.

– Viime vuonna koronan vuoksi sekä etä- että läsnätöitä tehneillä voi olla korjattavaa erityisesti kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa sekä työhuonevähennyksessä, sanoi Verohallinnon johtava veroasiantuntija Mervi Hakkarainen tiedotteessa toukokuun alussa.

Pääosin etätöitä tehneiden kannattaa tarkistaa, että esitäytetylle veroilmoitukselle on merkitty työhuonevähennys. Verohallinnon mukaan täyden kaavamaisen 920 euron työhuonevähennyksen voi tehdä, jos on tehnyt etätöitä yli puolet kaikista työpäivistä vuodessa.

Verohallinto kehottaa tekemään täydennykset ensisijaisesti OmaVerossa. Lähde:Yle