Useita S-Etukorttien käyttäjiä koskeva muutos tulee voimaan, kun S-Pankki nostaa kesäkuun alussa korkomarginaaleja.

Peräti kahden prosenttiyksikön korotukset koskevat S-Etukortti Visa Credit, S-Pankki Visa Credit sekä FIM Visa Credit -luottoja. Luoton kokonaiskorko muodostuu Euribor 3 kk -korosta ja pankin määrittelemästä korkomarginaalista.

Tällaiset korotukset tulevat korkomarginaaleihin 1. kesäkuuta:

  • S-Etukortti Visa Credit 11,95 % (nykyisin 9,5 %)
  • S-Pankki Visa Credit 14,95 % (nykyisin 12,95 %)
  • FIM Visa Credit 11,95 % (nykyisin 9,5 %)

S-Pankin mukaan korko tulee luottokorttiostoista maksettavaksi vain silloin, jos kortille kertynyttä luottosaldoa ei ole maksettu kokonaisuudessaan pois eräpäivään mennessä.

”Tilinhoitopalkkiota ei veloiteta, mikäli käytössä on sähköinen lasku ja asiakas maksaa koko luottosaldon pois eräpäivään mennessä. Jos luottoa ei ole maksettu kokonaan pois ja käytössä on sähköinen lasku, veloitamme tilinhoitopalkkiona kaksi euroa laskua kohden”, S-Pankin korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell kertoo Talouselämälle.

Lundellin mukaan S-Pankin korteista valtaosa on pankkikortteja, eli S-Etukortti Visa Debit -kortteja, joita ”hinnoittelumuutos ei koske”.

”Luotollisista korteista valtaosa on S-Etukortti Visa Credit/Debit tai S-Etukortti Visa Credit -kortteja.”

S-Pankista perusteltiin korotusta yleisellä hintatasolla ja kustannusten kasvulla.

”Vaikka S-Pankissa päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia osuuskauppojen asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouteen kuuluville, eivät tarjoamamme palvelut synny ilmaiseksi. Yleisen hintatason kohoamisen ja kustannusten lisääntymisen vuoksi joudumme tekemään muutoksia Visa-korttien hinnoitteluun”, kerrottiin S-Pankin verkkosivuilla. LähdeTe