Polttoaineen hinta voi vähentää matkailijoiden ajokilometrejä – “Matkailuvuorokaudet tuskin tulevat laskemaan”, arvelee Keski-Suomen karavaanariaktiivi

Hintojen nousun ja erityisesti polttoaineiden kallistumisen vaikutusten odotetaan näkyvän myös lomamatkailussa. Tänä keväänä karavaanareiden menohaluja on hillinnyt myös viileä sää.

Koronaepidemia on kasvattanut kotimaan matkailun suosiota. Myös matkailuautojen ja asuntovaunujen käyttö on lisääntynyt parin viime vuoden aikana. Tänä kesänä autoilua voi hillitä kustannusten kallistuminen.

Keski-Suomessa karavaanareilla on kaksikin leirintäaluetta, Lintulahti Äänekosken Konginkankaalla ja Hietasaari Uuraisilla.

Tänä keväänä karavaanareiden matkailuintoa on hinnannousuakin enemmän hillinnyt sää, arvioi SF Caravan Keski-Suomen hallituksen jäsen ja Uuraisten Hietasaari-toimikunnan puheenjohtaja Jouni Hirvonen.

– Ilma ei ole vielä lämmennyt eikä ole aurinkoista. Tämä ehkä vaikuttaa vielä enemmän, sillä aika usein kuulee sanottavan, että “Kun olisi vielä lämmintä”, Hirvonen toteaa.

Karavaanarit ovat keskenään pohtineet sitä, että hinnat voivat vaikuttaa ajokilometrien määrään.

– Oman väen keskuudessa on keskusteltu siitä, käykö nyt niin, että ollaan pitempään samalla paikalla. Matkailuvuorokaudet tuskin tulee laskemaan, Hirvonen uskoo.

Energian hinnan kallistuminen näkyy muuallakin kuin tankilla. Leiriytyjä saa maksaa aiempaa enemmän myös sähköstä ja kaasusta.

Uuraisilla sähkön hinta oli viime vuonna 25 senttiä, nyt se maksaa 30 senttiä. Kaasupullosta perittiin viime vuonna 23 euroa, nyt hinta on 29 euroa.

Etenkin kaasun hinnankehitys on keskusteluttanut karavaanareita.

– On arvailtu, että maksaako kaasu vielä tänä vuonna neljäkymppiä per pullo, Jouni Hirvonen toteaa.

Uuraisten Hietasaaressa luotetaan kuitenkin vahvasti siihen, että luonnonkaunis paikka houkuttaa karavaanareita tänäkin kesänä.

Viihtyvyyttä on pyritty parantamaan kunnostustöillä. Toukokuussa käyttöön otettiin uusi jätteenlajittelujärjestelmä, lasten leikkivälineitä on uusittu ja kahvilatarjontaa on laajennettu, Hirvonen luettelee.Lähde:Yle