Lounais-Suomi halajaa lisää ulkomaalaisia turisteja – myös kaukaisemmista maista

Visit Turun osastolla Turun seutua markkinoitiin ahkerasti eri puolilta maailmaa tulleille matkanjärjestäjille ja matkatoimistojen edustajille. Kuva: Ari Welling / Yle

Turussa järjestettyyn Visit Finlandin suureen matkailutapahtumaan kesäkuun alussa osallistui matkailumarkkinoinnin ammattilaisia kymmenistä eri maista. Järjestäjien toiveena on, että koronan väistyttyä Lounais-Suomeenkin alkaisi virrata turisteja myös kauempaa. Venäjältä turisteja ei nyt tule ja myös Kiinasta turistien virta on paljolti tyrehtynyt.

Visit Turun uusi matkailujohtaja Kristiina Kukkohovi on ehtinyt palvella uudessa pestissään vasta kolmisen viikkoa. Kuva: Ari Tapani Welling / Yle

Venäläisten osuus turisteista esimerkiksi Turun seudulla on ollut laskussa jo pidemmän aikaa, kertoo Visit Turun uusi matkailujohtaja Kristiina Kukkohovi.

– Viime vuosina venäläisturistien määrä ei ole ollut niin merkittävä, koska monista muista maista on alkanut tulla yhä enemmän turisteja niin koko maahan kuin tänne Turun seudullekin. Tänä kesänä tulemme näkemään paljon enemmän kotimaisia turisteja ja myös matkailjoita Keski-Euroopasta. Nämä tulevat korvaamaan puuttuvat venäläisturistit.

Kukkohovin mukaan Visit Turku ja koko Lounais-Suomi katsovat luottavaisena tulevaan kesään.

– Keski-Euroopan lisäksi kovaa kysyntää on muun muassa USA:n markkinoilta. Lisäksi Turun seudulle suuntautuu nyt kiinnostusta aivan uusilta Aasian markkinoilta, kuten Koreasta ja Japanista. Eli tulevina vuosina tullaan varmasti näkemään laajasti kansainvälistä väkeä.

Turisteja New Yorkista ehkä jo loppuvuodesta

Matkatoimistojohtaja Peter Prager New Yorkista kertoi olevansa ensimmäistä kertaa vierailulla Suomessa. Hän vakuutti vahvalla amerikanenglannilla olevansa hyvin vaikuttunut erityisesti suomalaisen luonnon kauneudesta.

Miracolo Toursilla on toimistot sekä New Yorkissa että Chicagossa, kertoo toimitusjohtaja Peter Prager. Kuva: Ari Welling / Yle

– Henkilökohtaisesti voin sanoa, että Suomi on yksi kauneimmista maista, joissa olen vieraillut. Yrityksellämme tulee olemaan helppo tehtävä markkinoida Suomea amerikkalaisille. Tuomme tänne ryhmiä nauttimaan Suomen kauneudesta ja maanne luonnon puhtaudesta.

Prager arvelee, että ensimmäiset amerikkalaisryhmät voisivat tulla Suomeen ja Turun seudulle heidän kauttaan jo loppuvuodesta tai viimeistään ensi vuonna. Hän ei usko, että epävakaa maailmantilanne ja Suomen naapuruus Venäjän kanssa pelottaisivat amerikkalaisturisteja.

– Totta kai sota on pelottava asia. En kuitenkaan usko, että amerikkalaiset pelkäisivät tulla Suomeen. Tämä on niin turvallinen ja kaunis maa. Uskon, että Suomen NATO-hakemus ja tuleva jäsenyys ainoastaan lujittavat kuvaa maanne turvallisuudesta myös turistien silmissä.Lähde:Yle