Energiayhtiö Ilmatar kehittää 100 megawatin aurinkovoimapuistoa Loimaalle. Aurinkovoimala tulisi tuottamaan 100-130 gigawattituntia vuosittain. Yhtiö on saanut Loimaan kaupungilta aluevarauksen, jonka Loimaan kaupunginjohtaja Jari Rantala uskoo tulevan hyväksytyksi Loimaan kaupunginhallituksessa.

”Pidän tätä ehdottomasti positiivisena asiana”, kertoo Rantala. Hänen mukaan aurinkovoimalalle suunniteltu maa-alue on tällä hetkellä kaupungin metsätalousmaana, eikä sillä ole muuta käyttöä kuin jokamiehen metsänä.

Ilmattaren kehityspäällikkö Antti Tiri kertoo yhtiön tiedotteessa, että Ilmattarella on useita muita samankokoisia puistoja kehitteillä muuallekin Suomeen. Näistä rakennusvaiheeseen on etenemässä Joroisissa sijaitseva viiden megawatin aurinkovoimapuisto.

”Olen iloinen, että Loimaa lähtee Ilmattaren kanssa edelläkävijäksi aurinkovoiman kehittämisessä ja näyttää tämän kokoluokan hankkeella mallia koko Suomelle”, kertoo Ilmattaren kehitysjohtaja Antti Keskinen.

Keskinen pitää hanketta merkittävänä myös Loimaan kaupungille sekä sen asukkaille. ”Puistoalueesta maksetaan vuokra- ja veroeuroja kaupungille koko elinkaaren ajan – jopa nelisenkymmentä vuotta. Työllisyysvaikutus on sekin huomattava.” Lisäksi Keskinen korostaa tämän kaltaisten hankkeiden merkitystä sekä Loimaan kaupungin, että koko Suomen hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiselle.lähde:Te