
Wanhan Mannilan pihaan saapuessa tuntuu siltä, että on palattu ajassa vuosikymmeniä taaksepäin.
Eija ja Yrjö Utti omistavat Wanhan Mannilan maatilan kiinteistöt ja asuvat pihapiirissä.
Samalla paikalla Savonlinnan Punkaharjulla on ollut maatila vuodesta 1909, jolloin Eijan ukki perusti maatilan niille sijoille. Tila toimi perinteisenä maatilana 1990-luvulle asti, jolloin toimintaa alettiin kehittää maatilamatkailun puolelle.
Nyt paikalla on kotieläinpiha, kesäkahvila ja maatilamajoitusta.
Eija Utti on syntynyt tilalla, ja hän muutti miehensä Yrjön kanssa takaisin tilalle vuonna 2019.
Varsinaisia yrittäjiä ovat Eijan ja Yrjön lapset.
Maatilamatkailu ja tilan ylläpito eivät ole Eijan tai Yrjön päätyötä, vaan he kuvaavat tätä enemmänkin elämäntavaksi. Yritystoiminnassa he ovat mukana talkoolaisina.

Wanha Mannila on vireä päiväretkikohde heinäkuussa. Kotieläinpiha ja kesäkahvila ovat heinäkuussa auki yleisölle päivittäin klo 12‒18.Päiväretkiläisille myydään erikseen kotieläinpihatiketti.
Kotieläinpihalla on nähtävänä perinteisiä maatilan eläimiä. Tilalla on kaksi shetlanninponia, Friida ja Vertti, 10 lammasta, kaksi vuohta ja 13 kanaa.
Kahvilan yhteydessä on myynnissä matkamuistoiksi paikallisia yrttejä ja käsitöitä.
Majoituspaikkoja tilalla on kesäaikaan 30‒40.Aamiaismajoituksen lisäksi maatilalla on 10 asuntovaunupaikkaa ja 8 telttapaikkaa.
Majoitukseen kuuluu aamupala. Aamiaista voivat tulla nauttimaan kesäaamuisin myös muut. Aamupalalla ja kesäkahvilassa tarjolla on paikallisia satokauden tuotteita.
Vanhassa riihessä järjestetään kesäisin valokuvanäyttely, jonka kuvat on ottanut Yrjö Utti. Tänä kesänä näyttelyn teemana on Arkiston aarteita.
Vieraaksi odotetaan enenevissä määrin ulkomaalaisia matkustusrajoitusten vapauduttua koronan jälkeen.

Tilalla halutaan vaalia suvun pitkiä perinteitä, mutta samalla uudistutaan.
Tuulahduksena viime vuosisadalta vieraat pääsevät kesällä halutessaan tekemään heinäseipäitä Yrjön opastamana.
”Mukana tekemisessä on useasti monia sukupolvia. Isovanhemmat saavat tilaisuuden kertoa lapsenlapsille omia kokemuksiaan heinänteosta”, Yrjö Utti kertoo.
Perheet tulevat majoittumaan tilalle useammiksi päiviksi. Vanhemmat voivat tehdä majoitustiloissa etätöitä ja sillä aikaa lapset saavat kulkea alueella vapaasti.
Kesävieraissa on usein peruskoululaisia, jotka keräävät kasvioita kesän aikana. Heitä kannustetaan tunnistamaan kasveja ja autetaan tarvittaessa keräämään ja kuivaamaan kasvit.
Pihapiirissä pääsee muun muassa tutustumaan tilan eläimiin, laukkaamaan keppihevoskentällä, pelaamaan eri pelejä, syömään eväitä grillikodassa ja harjoittelemaan puujalkakävelyä.
Yöpyjät voivat käydä päiväseltään muissa itäisen Suomen kohteissa, kuten Kolilla tai Savonlinnassa.

Tänä vuonna Wanhassa Mannilassa järjestettiin kesäkuussa perinteisesti kolme maatilaleiriä.
Päiväleirit on tarkoitettu 7‒14-vuotiaille maatilan elämästä kiinnostuneille lapsille ja nuorille.
Leiripäivien aikana harjoitellaan muun muassa puutarhanhoitoa, eläinten hoitoa ja seurataan luontoa monipuolisesti. Myöskään vapaa-aikaa ei ole unohdettu.
Talvisin paikallisille lapsille järjestetään lauantaiaamuisin palkittu 4H-maatilakerho, jossa tehdään samankaltaisia asioita kuin kesäleireillä.
4H-kerholaisia kannustetaan myös perustamaan omia 4H-yrityksiä yhteistyössä Savonlinnan 4H-yhdistyksen kanssa.
Monesti tilalla on kesätöissä entisiä kerholaisia, jotka laskuttavat työtunnit itse oman 4H-yrityksensä kautta.Kesätyöntekijöitä on kesäisin kaksi tai kolme ja lyhyemmissä pesteissä tarvittaessa enemmänkin.Wanha Mannila Oy Punkaharjulla, avoimet ovet näyttelypäivinä kello 12–18