MAAILMAN HUIPPUKUSKIT KISAAVAT VIIKONVAIHTEESSA IMATRALLA

 

Kuva:Pekka  Varis

 

Imatranajo  1-3.7. 2022  on  Imatralla  katuradalla  ajettava moottoripyöräkilpailu  IRRC Supersport ja Superbike -kilpailuissa kohtaavat maailman hurjimmat kisakuskit, kun Jarno Saarinen Circuit Imatra -radalle starttaa muun muassa ratamoottoripyöräilyn ehdoton ykköstykki, 21-kertainen Mansaaren ajojen voittaja Michael Dunlop!
IRRC-luokkien lähtölistoilla monia huippukuskeja
Imatranajon 60-vuotisjuhlakilpailussa nähdään poikkeuksellisen kova kattaus niin kansainvälisiä kuin suomalaisiakin huippukuskeja. IRRC SBK:ssa kisaa noin 40 kuljettajaa, joista osalle Imatran katurata, nykyisin Jarno Saarinen Circuit Imatra, on jo ennestään tuttu. Joey den Besten, Didier Grams, Lukas Maurer, Laurent Hoffman ja Imatralla kesällä 2016 voittoon ajanut Vincent Lonbois. Heitä vastaan asettuu Joensuussa asuva Erno Kostamo, jonka ’tykitys’ radalla kuin radalla on hurjaa seurattavaa.
Ratamoottoripyöräilyn moninkertainen maailmanmestari ja Imatranajon voittaja, legendaaridenen Giacomo Agostini 60-vuotisjuhlien kunniavieraaksi Imatranajo 2022.

 

IMATRAN KATURADAN UUSI NIMI ON NYT JARNO SAARINEN CIRCUIT IMATRA

Imatran Moottorikerho ry (IMK), Imatranajo Oy ja Imatran kaupunki ovat yhdessä päättäneet kunnioittaa legendaarisen ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen 250-kuutoisten maailmanmestaruutta vuodelta 1972, viidenkymmenen vuoden takaa, nimeämällä legendaarinen Imatranajon katurata Jarno Saarisen mukaan.

 50 VUOTTA JARNO SAARISEN MAAILMANMESTARUUDESTA

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun lähtemättömän jäljen suomalaisten moottoriurheilun ystävien sydämiin ja muistoihin jättänyt turkulainen ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarinen varmisti Imatralla 1972 ajetuissa GP-kisoissa TT-pyörien 250-kuutioisten maailmanmestaruuden kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaiskuskina. Jarno Saarinen on tälläkin hetkellä ainoa soololuokkien RR-maailmanmestari Suomessa. Vuonna 1972 Saarinen otti myös 350-kuutioisissa MM-hopeaa.

 

 

Power Festival 1-2.7.   järjestetään Imatran Ajojen oheistapahtumana . Festivaali järjestetään  ensimmäistä kertaa . Tapahtuma on idyllisessä ja kauniissa Fortumin Puistossa sekä Imatran Kosken välittömässä läheisyydessä järjestettävä musiikkifestivaali. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä legendaarisen Imatranajon yhteydessä, jota on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1962 lähtien. Festivaalin esiintyjäkattauksessa nähdään maamme suosituimpia ja ajankohtaisimpia esiintyjiä.

* Elastinen * ABREU * Teflon Brothers * Neljä Ruusua * BESS * Osmo’s Cosmos * Reino Nordin * Pelle Miljoona Band * Remu Plays Hurriganes *Mikael Gabriel * JS16 & Mr.B  

Järjestäjät odottavat jopa 50 000  henkilön  osallistuvan viikonvaihteen tapahtumiin.