Ruisrock palaa kolmen vuoden tauolta

Ruisrock järjestetään Turussa 8.–10. heinäkuuta kolmen vuoden tauon jälkeen. Festivaalin 110 esiintyjästä koostuva ohjelmakattaus on laajempi kuin koskaan.

Festivaaliviikon kynnyksellä ohjelmaa kasvatettiin uusilla nimillä. Ohjelmiston lisäksi Ruissalo täyttyy taiteesta, elämyksistä ja yli 100 000 ihmisestä.Jo 51. kerran järjestettävän festivaalin ohjelmakattauksessa on tilaa niin maailmanluokan tähdille, suomalaisille huippuartisteille kuin nousevillekin nimille. Kansainvälisistä artisteista nähdään muun muassa konemusiikin legendat Major Lazer ja Martin Garrix, hiphopin suunnannäyttäjä Megan Thee Stallion, tunnettu glamrock-bändi The Ark ja räpin suurnimi Playboi Carti. Kotimaisista artisteista nähdään Antti Tuisku, JVG, Haloo Helsinki!, Blind Channel ja kymmeniä muita.

Festivaaliviikon aluksi Ruisrock kiinnitti neljä kotimaista nousevaa nimeä: lavalla nähdään reggaetonista ammentava El Migu, viime viikolla JVG:n kanssa musiikkia julkaissut CostiMon Ami -hitin takana oleva T Swoop ja räpkentällä kiinnostusta herättävä nimi Ares. Nousevaa suosiota nauttivia esiintyjiä yhdistävät mielenkiintoinen ote hiphop-musiikkiin, kasvava maine suomalaisella musiikkikentällä ja alati lisääntyvät suoratoistojen määrät. Artistit esiintyvät yhteiskeikalla Ruisrock-perjantaina legendaarisella Telttalavalla.

– On vaikea pukea sanoiksi tätä tunnetta, miten upeaa on päästä jälleen avaamaan festariportit tulevana perjantaina. Ruisrock palaa upeampana kuin koskaan, ja olen todella ylpeä käsittämättömän laajasta 110 esiintyjän ohjelmistostamme, joka esittelee huikean kattauksen uransa hyvin eri vaiheissa olevia artisteja suurista maailmantähdistä tuoreisiin lahjakkuuksiin, kertoo Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Musiikin lisäksi Ruisrock panostaa yleisön festivaalikokemukseen taideteosten, aktiviteettien ja ravintolapalveluiden avulla. Festivaali ottaa keskiöön yleisön hyvinvoinnin, kun alueelle tuodaan Mieli ry:n Huolituoli henkisen tuen tarjoamista varten. Huolituolin lisäksi häirintäyhteyshenkilö tarjoaa henkistä tukea häirintätapauksissa.

– Festivaalin järjestäjinä tunnemme vastuumme yleisöstämme. Elämyksiä pursuavan viikonlopun aikana haluamme varmistaa, että myös kaikkien osallitujien henkistä hyvinvointia tuetaan. Tavoitteenamme on luoda Ruisrockista mahdollisimman turvallinen tila, jossa syntyy kaikin puolin täydellisiä festivaalimuistoja, sanoo Niemelä.

Festivaalikokemuksen rakentamiseen panostetaan myös aktiviteeteissa. Alueella on silent disko, legendaarinen Reivikontti, täysin uusi Brooklyn Takapiha -venue ja ennätyslaaja DJ-kattaus. Alueella pääsee myös esports-kokemuksen äärelle, astrologialuennan pariin ja erilaisiin hemmotteluhoitoihin.Lähde:Aamuset