Hämeenlinnan hotellit täyttyvät heinäkuussa festarikävijöistä ja perheistä – työntekijätilannekin on parantunut viime kesästä

Parhaimmillaan hotellien käyttöaste voi heinäkuussa nousta 90 prosenttiin.

Hotelli Vaakunalle kesä on ollut aina hyvää aikaa, kiittelee hotellipäällikkö Jouni Kämäri. Kuva: Harri Oksanen / Yle
TIINA KOKKO

Kesätapahtumat, festivaalit ja konsertit näkyvät positiivisesti hämeenlinnalaishotellien käyttöasteessa. Varsinkin heinäkuu tuo kaupunkiin yöpyjiä. Hotellit ovat saaneet palkattua myös henkilökuntaa viime kesää paremmin.

Hotelli Vaakunan hotellipäällikkö Jouni Kämäri sanoo, että kesä on ollut aina hyvää aikaa Vaakunalle. Eikä tämäkään kesä tee poikkeusta. Viime heinäkuussa käyttöaste oli 90 prosenttia. Samaa on odotettavissa myös tälle heinäkuulle.

Jos festarikävijät varaavat petipaikkoja viikonloppuisin, viikolla liikkeellä ovat perheet.

– Hämeenlinna on kiinnostava kohde ja kaunis kaupunki, Kämäri arvioi perhematkailun suosiota.

Tapahtumien ja nähtävyyksien lisäksi myös golf tuo hotelliasiakkaita Hämeenlinnaan.

Aulangolla työntekijätilanne parantunut

Myös Scandicin Aulangon ja Hämeenlinnan keskustan hotelleissa erilaiset tapahtumat näkyvät yöpyjien määrässä. Aulangon hotellinjohtaja Outi Ahola onkin tyytyväinen kesän tilanteeseen.

Myös työntekijätilanne on parempi kuin viime kesänä, jolloin Vaakuna sai paljon palautetta heikentyneestä palvelusta. Aholan mukaan Scandicin hotellien työntekijätilanne Hämeenlinnassa on tällä hetkellä hyvä.

– Olemme iloisia siitä, että olemme jälleen pystyneet palkkaamaan parin vuoden tauon jälkeen oikeastaan hyvin aikaisessakin vaiheessa uusia tiimiläisiä kesäksi. Iloisena voin kertoa, että alle 18-vuotiaita ollaan saatu hotelliin töihin esimerkiksi hoitamaan aamiaisia.

Hotelli Vanajanlinnan toimitusjohtaja Marko Majamäki kertoo, että kesä on verrattavissa vuoteen 2019, joskin nyt tilauksia tehdään lyhyemmällä tähtäimellä kuin aiemmin.

Vanajanlinnan henkilökuntatilanne on hyvä vakituisten työntekijöiden osalta. Extraajia yksittäisiin tapahtumiin on vaikeampi löytää, varsinkin jos tarve on 20–30 lisäkäsipariin.

Hämeenlinnan keskustahotellien hyvään käyttöasteeseen vaikuttaa osaksi se, että Hotelli Emilia on suljettu saneerauksen vuoksi.

Lähde https://yle.fi/uutiset/3-12524986