Maanantaina julkaistu Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kuukausiennuste ei povaa helteistä loppukuuta, vaan luvassa on epävakaista säätä.

Vielä keskiviikkona sää on monin paikoin lämmin. Sadealueilla lämpötila pysyttelee 20 asteessa tai alle, muualla maassa on enimmäkseen 21–25 astetta.

Torstaina Suomen läntisimpään osaan alkaa saapua viileämpää ilmaa. Sade- ja ukkoskuuroja voi esiintyä ympäri maata. Päivällä lämpötila jää maan länsiosassa 20 asteeseen tai vähän sen alle. Idässä ja pohjoisessa päästään vielä vähän 20 asteen yläpuolelle.

Heinäkuu jatkuu muutoin Suomessa hieman keskimääräistä viileämpänä ja sateisempana. Lyhytaikaisia lämpimiä jaksoja voi kuitenkin esiintyä, kerrotaan Forecan sääblogissa.

Loppuviikolla sää viilenee. Tämänhetkisen ennusteen mukaan varsinkin viikonloppu on tuulinen ja sateet muuttuvat jatkuvammiksi. Päivälämpötila laskee viikonloppuna 10 ja 20 asteen välille. Lauantaina kylmintä on osassa Lapin sateisia alueita.

Viikon keskilämpötila jää laajalti 0–1 astetta keskimääräistä kylmemmäksi. Lapissa kuitenkin idästä levinnyt lämmin ilma ja hetkellinen helle nostavat lämpötilan 0–2 astetta keskiarvon yläpuolelle.

Sademäärä on tällä viikolla lähes koko maassa selvästi tavanomaista suurempi. Sademäärä on tällä viikolla lähes koko maassa selvästi tavanomaista suurempi.
Sademäärä on tällä viikolla lähes koko maassa selvästi tavanomaista suurempi. NIINA ISOKOSKI

Sadetta loppukuusta

Sademäärä on tällä viikolla kuukausiennusteen mukaan lähes koko maassa selvästi tavanomaista suurempi. Sateet ovat pitkälti kuuroluontoisia, joten sademäärä voi vaihdella paikallisesti suurestikin.

18. heinäkuuta alkavalla viikolla Suomessa vallitsee edelleen epävakainen matalapainesää. Sademäärä on paikoin tavallista suurempi.

Lämpötila alkaa nousta edeltävästä viikonlopusta, mutta viikon keskilämpötila jää kuukausiennusteen mukaan Suomessa 0–2 astetta keskiarvon alapuolelle. Yksittäiset lämpimät päivät ovat kuitenkin mahdollisia.

Myös 25. heinäkuuta alkavalla viikolla voi olla edelleen vähän keskimääräistä viileämpi sää ja sademäärä on edelleen paikoin suurempi.

Lähde https://www.iltalehti.fi/saauutiset/a/b6c314d9-a9f2-4803-af44-a9c339f4efb8