Hotelli Tornin tuntemattoman aineen levittämisestä epäiltyä, noin 50-vuotiasta naista ei päästä kuulemaan välttämättä ensi viikollakaan. Esitutkinnan kestostakaan ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granrothin mukaan kuulemisen osalta ilmassa on paljon kysymysmerkkejä liittyen siihen, koska se voidaan suorittaa. Kysyttäessä syytä sille, ettei epäiltyä ole toistaiseksi päästy kuulemaan, kommentoi tutkinnanjohtaja asiaa yleisellä tasolla.

– Yleisellä tasolla tällainen lausunto tarkoittaa hyvin usein rikoksesta epäillyn terveydentilaan liittyviä asioita.

Se, mistä aineesta on kyse, on myös hämärän peitossa. Granrothin mukaan osa rikosteknisessä laboratoriossa tehdyistä testeistä on valmistunut, mutta ei kaikki.

Aineen laadusta poliisi ei myöskään kerro, ennen kuin epäiltyä on kuultu. Epäillyn kuuleminen saattaa venyä pidempäänkin kuin viikon.

– Voi kestää kauemminkin. Ei tässä tutkintatiimin näkökulmasta ole odotettavissa mitään ihan lähiaikoina. Syksyllä tämä toivottavasti on paketissa.

Tästä on kyse

Tuntematon aine levisi hotelli Tornin Ateljee bar -ravintolassa viime perjantaina aiheuttaen oireita kolmelle työntekijälle.

Aineen levittämisestä epäillään noin 50-vuotiasta naista, joka ehti poistua paikalta. Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, vaaran aiheuttamisena ja vahingontekona.

Ravintola suljettiin viime perjantaina poliisin määräyksestä. Ravintola suljettiin viime perjantaina poliisin määräyksestä.
Ravintola suljettiin viime perjantaina poliisin määräyksestä. PETE ANIKARI

Ravintola suljettiin perjantaina poliisin määräyksestä. Alue eristettiin ja poliisi tutki sen lauantaina. Ravintolan alempi kerros pysyi suljettuna viikonlopun ajan. Ylempi kerros avattiin uudelleen jo lauantai-iltana.

Keskiviikkona, vajaa viikko äkillisen sulkemisen jälkeen, Ateljee barissa oli rauhallinen tunnelma. Sokos-hotellien aluejohtaja Satu Näsärö kertoi tuolloin, että baari toimi normaalisti heti maanantaina, kun se oli taas saatu kokonaisuudessaan auki.