Tiistaina huhti–kesäkuun tuloksestaan kertonut lentoyhtiö on avaamassa reitin Helsingistä Mumbaihin ja etsii intialaislehtien mukaan kumppania paikallisista lentoyhtiöistä.

Yhtiön hiljattain nimitetty Intian toimintojen johtaja Sakari Romu tarkentaa asiaa.

”Erilaiset yhteistyömallit ovat tärkeitä lentoyhtiöille ja arvioimme jatkuvasti yhteistyömahdollisuuksia markkinoillamme, myös Intiassa”, hän sanoo.

Romu viittaa yhteistyömalleilla esimerkiksi code share -malliin, jossa eri lentoyhtiö voi markkinoida kumppaninsa lentoja omalla tunnistenumerollaan.

Nyt yritys haluaa kuitenkin keskittyä uuden Intian reitin menestyksekkääseen avaukseen. Mumbain reitti avataan elokuussa ja aluksi lentoja on kolme viikossa, marras-maaliskuussa neljä.

Finnair ei vahvista Bangalore-huhua

Yhtiön on huhuttu aloittavan reitin Helsingistä myös ”Intian Piilaaksoksi” kutsuttuun Bangaloreen. Finnair ei vahvista tietoa, vaan ilmoittaa, että kesä- ja talvikauden lentoreitit olevan nyt tällä erää valmiita.

Yritys on Venäjän lentokiellon jälkeen laajentanut verkostoaan länteen ja Etelä-Aasiaan. Finnairia kiinnostaa Intian syöttöliikenne, jossa Helsinki-Vantaa toimii intialaisille matkailijoille vaihtopaikkana.

”Helsingin kautta voimme tarjota hyvät yhteydet Eurooppaan ja myös Yhdysvaltoihin”, Romu sanoo.

Finnair nimitti kesäkuussa Sakari Romun johtamaan Intian toimintaa. Hän on ensimmäinen Intian maajohtaja Finnairilla yli kymmeneen vuoteen.

Venäjän ilmatilan sulkeminen on vaikuttanut laajasti Euroopan ja Aasian väliseen lentoliikenteeseen: lentoajat ovat pidentyneet jopa yli kolmanneksella, mikä vaikuttaa eniten polttoaine– ja miehistökustannuksiin.

Pieni osuus intialaisista matkustaa vapaa-aikanaan

Toimitusjohtaja Topi Manner on aiemmin todennut, että Venäjän kiertäminen pidentää lentoaikoja niin paljon, että useimpien Aasian ja Helsingin välisten lentojen liikennöinti ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Finnair kertoi valmistautuneensa Venäjän ilmatilan sulun pitkittymiseen ja sopeuttaneensa verkostoaan tilanteeseen.

Intiassa on sekä maan sisäisen että ulkomaille suunnattu lentoliikenne voimakkaasti kasvussa. Matkailu Eurooppaan on vasta kehittymässä väestön vaurastumisen myötä ja tällä hetkellä vain murto-osa intialaisista matkustaa vapaa-aikanaan.Lähde:Te