Valmet Automotive tiedottaa uudesta sopimuksesta Mercedes-Benz Group AG:n kanssa. Uudenkaupungin autotehdas alkaa valmistaa AMG GT -mallia neliovisena polttomoottori- ja hybridiversiona. Tuotanto alkaa ensi vuoden lopulla. Auton valmistuksen arvioidaan työllistävän Uudenkaupungin autotehtaan eri osastoilla noin 200 henkilöä.

Varustetasosta riippuen vastaava auto maksaa Suomessa nykyään 168 000–294 000 euroa.

Tehdas on jo käynnistänyt mallin tuotantoon liittyvän projektin, jossa maalaamoa muutetaan siten, että prosessissa voidaan käyttää useita erikoisvärejä ja muun muassa mattalakkaa. GLC-hitsaamo muutetaan AMG GT ‑tuotannon tarpeita vastaavaksi, ja kokoonpanoon rakennetaan mallia varten oma valmistuslinja.

Tuotanto on suunniteltu toteutettavaksi sisäisin henkilöstöjärjestelyin.Jatkossa kaikki nelioviset Mercedes-AMG GT -autot valmistetaan Uudessakaupungissa.

Kyseessä on aito Mercedes-AMG-urheiluauto, jonka laatuvaatimukset valmistukselle ovat automaailman ehdotonta huippua ja joka tarjoaa asiakkaalle enemmän varusteluoptioita kuin mikään Uudessakaupungissa aiemmin valmistettu automalli, tehdas kehuu.

Valmet Automotive on erittäin tyytyväinen nyt allekirjoitettuun sopimukseen, sillä sen myötä yhteistyö Mercedes-Benz Groupin kanssa jatkuu ja laajenee edelleen. Lähde:Te