Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset nelinkertaistuivat kesäkuussa vuodentakaiseen verrattuna – koronapandemiaa edeltävistä matkailijamääristä jäätiin yhä

Eniten Suomeen matkailtiin Saksasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kesäkuussa yhä 40 prosenttia vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana kesäkuussa 2019.
Koronapandemian aiheuttamaa kuoppaa matkailijoiden yöpymisten määrissä ei olla vielä kurottu kiinni.  

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä Suomessa oli kesäkuussa nelinkertainen määrä vuodentakaiseen verrattuna, käy ilmi Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotiedoista.

Eniten Suomeen matkailtiin Saksasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista. Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kuitenkin yhä 40 prosenttia vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana kesäkuussa 2019.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät kahdeksan prosenttia. Kaikkiaan matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät kesäkuussa neljänneksen edellisestä kesäkuusta.

Yöpymisten kokonaismäärä jäi tässä kesäkuussa kuitenkin kuusi prosenttia alhaisemmaksi kuin kesäkuussa 2019 ennen koronapandemiaa.

Kesäkuussa kotimaisille matkailijoille kirjattiin Suomessa lähes 1,8 miljoonaa ja ulkomaisille lähes 0,4 miljoonaa yöpymisvuorokautta.

Uudellamaalla yöpymisten kokonaismäärä kaksinkertaistui viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.

Hotellien yöpymiset lisääntyivät tässä kesäkuussa 38 prosenttia edellisvuodesta, kun taas muiden majoitusliikkeiden yöpymiset vähenivät kolme prosenttia.

Hotellihuoneiden käyttöaste kasvoi 14 prosenttiyksikköä ja oli tämän vuoden kesäkuussa 54 prosenttia.

Hotellihuoneen keskihinta oli 116 euroa, kun vuotta aiemmin se oli 97 euroa. Suurista kaupungeista keskimäärin kalleimmat hotellihuoneet olivat Helsingissä, jossa huoneen keskihinta oli 135 euroa.Lähde:MT