Matkailu lisääntyi Suomessa selvästi – Näin paljon hotellihuoneen keskihinta nousi kesäkuussa

 
Liikkeellä. Suomessa matkailtiin kesäkuussa viimevuotista vilkkaammin. Uudellamaalla yöpymisten määrä kaksinkertaistui kesäkuussa viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.Kuva Outi Järvinen

Matkailijat yöpyivät Suomessa kesäkuussa viime vuotta runsaammin, kertovat yöpymistilastot. Samalla hotellihuoneiden hinnat kallistuivat.

Suomessa kirjattiin kesäkuussa kotimaisille matkailijoille 1,78 miljoonaa yöpymisvuorokautta ja ulkomaisille 0,37 miljoonaa vuorokautta, selvästi viime vuotta enemmän, kertoo Tilastokeskus.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa, ulkomaisten yöpymisten määrä puolestaan oli nelinkertainen.Uudellamaalla yöpymisten määrä kaksinkertaistui viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.Yöpymiset määrät eivät kuitenkaan vielä yltäneet koronaa edeltävälle tasolle, vaan yöpymisten kokonaismäärä jäi kesäkuussa vielä kuusi prosenttia pienemmäksi kuin kesäkuussa 2019.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli yhä 40 prosenttia vähemmän kuin kesäkuussa 2019. Suurimmat matkailijaryhmät tulivat nyt Saksasta, Yhdysvalloista ja Ruotsista.Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja.

Hotellihuoneiden hinnat nousussa

Hotellien yöpymiset lisääntyivät kesäkuussa 38 prosenttia edellisvuodesta, kun taas muiden majoitusliikkeiden yöpymiset vähenivät kolme prosenttia, Tilastokeskus kertoo.Hotellihuoneiden käyttöaste oli 54 prosenttia, mikä oli 14 prosenttiyksikköä viimevuotista enemmän.Hotellihuoneen keskihinta oli kesäkuussa 116 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 97 euroa. Suurista kaupungeista keskimäärin kalleimmat hotellihuoneet olivat Helsingissä, missä huone maksoi keskimäärin 135 euroa.Lähde:KL