Uusien sähkösopimusten hinta on tällä hetkellä ennätyskorkealla ja sähkön hinnan odotetaan kohoavan vielä talven aikana. Samaan aikaan eri yhtiöiden sähkösopimusten hintaerot voivat olla erittäin suuret. Nyt kuluttajan onkin hyvä tarkistaa sähkösopimuksensa ja mahdollisesti kilpailuttaa itselleen edullisempi sopimus, Kuluttajaliitto kannustaa.

”Yllättävän harva on kilpailuttanut sähkösopimuksensa, vaikka kilpailuttamalla kuluttajan olisi mahdollista saada ehdoiltaan kilpailukykyisempi sopimus”, kertoo Kuluttajaliiton asumisasioihin erikoistunut lakimies Kristel Pynnönen tiedotteessa.

Kilpailuttamalla on mahdollista myös valita sähkön alkuperä ja suosia esimerkiksi fossiilivapaata energiaa.

Kuluttajan on hyvä pohtia omaa sähkönkäyttöään ja sitä kautta hakea itselleen sopivinta sähkösopimusta: toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa hinnat vaihtelevat maltillisesti, määräaikainen ja kiinteähintainen sopimus tai pörssisähkö, jossa hinnat voivat vaihdella paljonkin saman päivän aikana.

Sähköä kilpailuttaessa saattaa löytyä hyvältä vaikuttava diili, mutta Pynnönen muistuttaa olemaan terveen varovainen ennen kuin nimen laittaa yhteenkään paperiin:

”Mikäli et ennakkoon tunnista yritystä, kannattaa tarkistaa yrityksen taustat ja luotettavuus vaikkapa nettihaun avulla ennen kuin teet sopimuksen.” Lähde; Te